Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonsson frisk – men får inte spela

Lars Jonsson har missat de två senaste matcherna på grund av febersjukdom.

Nu är Brynäsbacken frisk – men petas i dagens match mot Frölunda.

– Det har inte fungerat för honom, säger Tommy Jonsson.

Annons

Lars Jonsson har tidigare säsonger varit – och förväntas fortfarande vara – Brynäs ledande back. Framför allt i offensiven där Brynäsbacken i fjol svarade för 13 mål på 45 matcher.

Hittills har det bara blivit fem assist för Jonsson och inte ett enda mål framåt. Skarp kritik har riktats mot honom och en febersjukdom har hållit Jonsson borta från spel de senaste två matcherna.

Nu är han däremot frisk. Men petas för första gången den här säsongen. Lars Jonsson är uppsatt som extraback i laguppställningen till dagens match mot Frölunda.

– Han kommer att vara sjundeback, bekräftar Brynästränaren Tommy Jonsson och motiverar sitt beslut:

– Jag har tagit ut sex andra som jag anser bättre i dagsläget. Lasse har haft en period där det inte riktigt fungerat för honom. Jag är övertygad om att han tar det här bra och kommer tillbaka i den nivå vi vet att han kan prestera.

Brynäs gjorde samma sak med Magnus Kahnberg i fjol när man petade honom i tre matcher och sedan var han tillbaka i storform.

Men det är inte bara Lars Jonsson som är enda justeringen i Brynästruppen. Tränarna har tvingats vaska om rejält i kedjorna där vi bland annat får se en helt ny konstellation med Calle Järnkrok mellan Jesper Ollas och Sebastian Lauritzen.

– Det är mycket på grund av Silfverbergs skada vi tvingats göra så här, säger Tommy Jonsson inför kvällens match mot Frölunda.

Mer läsning

Annons