Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jönsson sköt upp eventuellt slut

Det hade kunnat bli hans sista match.
Men backstjärnan Kenny Jönsson sköt upp sin pensionering.
– Skönt att göra mål, sade Tre Kronors lagkapten.

Annons

När Tre Kronor började darra efter ett insläppt mål i tre mot fem såg Jönsson till att lugnet lade sig igen genom att sätta 3–1-målet.

– Jag tänkte bara lägga ned pucken på mål för att vi skulle få tekning i anfallszonen, sade han om sitt mål efter 17.46 av den sista perioden.

Röglebacken har ännu inte bestämt om han ska pensionera sig från hockeyn eller köra vidare över nästa säsong och OS i Vancouver. Han gjorde som vanligt en klockren insats och hyllade sitt lags försvarsspel, där inte minst målvakten Jonas Gustavsson briljerade genom att ta 33 av 34 skott.

– Sättet som vi hjälper Jonas på är riktigt bra. Han fixade förstaskotten och vi tog undan returerna.

En annan försvarsklippa var AIK-backen Dick Tärnström som hade överlägset mest speltid med 26.36. Han tittade framåt direkt han mötte journalisterna minuterna efter slutsignalen. Han fick frågan när laget skulle börja ladda för Kanadamatchen.

– Det har vi redan börjat med. Jag har inte så mycket koll på deras lag. Jag har faktiskt inte hunnit kolla deras laguppställning, sade han och lät som han spelade för Kanada.

Det var nämligen den stående kommentaren från kanadensarna efter deras segermatch mot Lettland. De hade ingen koll på vare sig målvakten Jonas Gustavsson eller de andra spelarna när Tre Kronor kom på tal.

Linköpingsbacken Calle Gunnarsson sade:

– Kanada har väl som vanligt en hel del stjärnor, men det räcker inte alltid med det. Det behövs lite hjärta också.

Mer läsning

Annons