Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kahnberg inte längre någon hemlighet

Enligt sportchefen Michael Sundlöv hade Brynäs inte ekonomi för att värva Magnus Kahnberg. Men i går presenterades han ändå som klubbens första nyförvärv inför nästa säsong.
– Ibland måste man få ha lite hemligheter, säger Sundlöv.

Annons

Kontraktet är på två år och det var mungiporna uppåt på pressträffen i Läkerol Arena i går eftermiddag.

– Vi är både glada och stolta över att Magnus väljer att ta sina grejer och flytta till Gävle, säger Michael Sundlöv.

Så sent som i söndagens tidning dementerade Brynäs sportchef att det skulle finnas något intresse för Kahnberg, eftersom en värvning av den 29-årige forwardsstjärnan från Frölunda skulle bli för dyr.

Det stämde alltså inte. Till en av kvällstidningarna sa Sundlöv skämtsamt att Brynäs var tvunget att råna en bank för att ha råd med Kahnbergs lön.

– Om det kommer ut något om ett bankrån i morgon vet man alltså vem det är, säger Sundlöv med glimten i ögat.

– Nej, men ibland måste man få ha lite hemligheter. I den här världen kan det också gå fort ibland.

Brynäs har fört en dialog med Kahnberg och hans agenter Patrik Aronsson samt Patrik Carnbäck under den senaste veckan, och efter Frölundas uttåg ur SM-slutspelet i lördags föll pusselbitarna snabbt på plats.

– Vi behöver den här spetskompetensen och Kahnberg behöver nog en nystart som spelare, säger Sundlöv.

– Så behöver det inte vara. Widing är ännu inte borta. Vi vill behålla så många spelare som möjligt och förgylla nuvarande trupp med spetskompetens.

Sundlöv är noga med att påpeka att värvningen av Kahnberg inte påverkar klubbens ekonomiska situation nämnvärt.

– Vi äventyrar inte ekonomin på något sätt genom den här värvningen. Det är klart att det kostar oss en slant, men det är det värt. Vi har gjort ett fantastiskt jobb i vinter, både sportsligt och ekonomiskt.

Magnus Kahnberg, som gjort 130 mål under sina nio säsonger i Frölunda, var på ett strålande gott humör i går.

– Man skulle nästan vilja köra igång nu direkt. Det här känns som ett bra miljöombyte. Jag har fått ett gott intryck av klubben direkt och de tror stenhårt på mig, säger Kahnberg som nöjde sig med en snabbvisit i Gävle och åkte tillbaka till Göteborg i går.

Nu väntar en tids semester innan det är dags för sommarträning tillsammans med kompisen Loui Eriksson, som gjort succé med Dallas i NHL den här säsongen.

– Sedan ska jag försöka jaga upp en lägenhet här i Gävle så fort som möjligt.

I Brynäs ska Kahnberg försöka revanschera sig från en ganska svag avslutning i Frölunda. Han har haft svårt att få ordentligt med istid och han stannade den här säsongen på 25 poäng på 55 elitseriematcher, och två assist på elva slutspelsmatcher.

– Det har varit en kraftigare berg- och dalbana den här säsongen än tidigare. Det här blir lite av en nystart för mig och det ska bli jäkligt spännande att spela i Brynäs. Det har varit ett roligt lag att möta och spelarna jobbar alltid hårt för varandra, säger Kahnberg som bara genom sitt kroppsspråk visar att han är redo för en ny utmaning.

 

Mer läsning

Annons