Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kahnberg spelar – och det blir i Brynäs

Magnus Kahnberg är ute ur frysboxen.

Mot Färjestad i kväll finns han med från start – och tar död på spekulationerna att han skulle vilja lämna Brynäs.

– Jag trivs bra här, säger han.

Annons

Efter fiaskot mot Modo borta den 13 januari – torsk med 6–1 – ändrade Brynästränaren Niklas Czarnecki om i kedjorna. Och bänkade Magnus Kahnberg, som bara gjort ett futtigt assist i sina elva senaste matcher.

Den normalt målfarlige anfallaren – förra säsongen blev det 20 fullträffar – fick inte spela en minut i tre raka matcher, och genast uppkom snacket om han skulle vara på väg bort från klubben.

Nu är han dock med i laget igen. Redan mot AIK fick han hoppa in i stället för Sebastian Wännström i fjärdekedjan ungefär halvvägs in i matchen och mot Färjestad borta i kväll börjar han där han slutade, bredvid Mads Hansen och Alexander Sundström.

– Han har sett bra ut på träning och är en bra hockeyspelare, det vet vi allihop. Jag tycker det är dags att ta in honom igen, förklarar Czarnecki.

Magnus Kahnberg är nöjd med det lilla han hann uträtta på knappt sex minuter mot AIK – och hävdar att han är i bra form trots det ofrivilliga matchuppehållet.

– Det har känts jävligt bra på träningarna, nu gäller det att jag gör några bra saker på match också. Jag hoppas jag kan få lite förtroende från tränaren, säger han.

– Samtidigt vet jag att det kan ta några matcher innan jag kommer upp i någon slags toppform igen. Jag behöver bygga upp självförtroendet lite. Men jag vet att jag är en bra spelare, jag har aldrig tvivlat på mig själv.

Att det har gått tungt för Kahnberg under hans andra säsong i Brynäs – bara tre mål och fem assist hittills – tillskriver han, i alla fall delvis, de många skador och sjukdomar han dragits med.

– Det har varit ryckigt. När jag har kommit tillbaka efter en skada har jag åkt på något annat.

• Det skrivs en hel del om att andra klubbar skulle vara intresserade, bland annat Frölunda. Vill du lämna Brynäs?

– Jag vet hur det funkar, så fort man är bänkad börjar spekulationerna. Men jag koncentrerar mig på Brynäs, jag trivs bra här.

– Men det är klart, jag vill ju spela hockey också – jag skulle inte trivas om jag inte fick spela.

Det får den 30-årige göteborgaren nu. Och i kväll skulle det inte skada om han gjorde mål igen. Senast han gjorde det var när han ordnade förlängning i den galna matchen mot just Färjestad i Läkerolen den 4 november – när 1–4 blev till 4–4 på 38 sekunder och Jonas Nordquist sedan avgjorde.

Borta mot samma lag har Brynäs haft det minst sagt tungt. Förra säsongen blev det visserligen en suddenvinst, men senaste trepoängaren borta mot Färjestad kom – jo, det är faktiskt sant – den 14 november 2002.

Mer läsning

Annons