Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kahnberg tillbaka efter skada – spelar i kväll

Fyra matchers vila blev det för Magnus Kahnberg.

Men i kväll spelar han mot Färjestad – och kommer med glädje ihåg förra matchen mellan lagen i Läkerol arena.

– Ja, den vändningen glömmer man inte i första taget och det är jäkligt skönt att vara på banan igen, säger Kahnberg.

Annons

Det var inför matchen mot HV 71 som han kände att allting inte stod rätt till med ljumskarna. Smärtan gjorde att det helt enkelt inte gick att åka skridskor för fullt.

Och det som skulle ta några dagar blev i stället över en veckas vila och fyra nya missade elitseriematcher.

– Det är värdelöst att gå skadad och sitta på sidan och titta på. Det känns som om halva min säsong har gått åt till skadeelände. Först var det magmuskeln, sedan ledbandet i ena knät och nu det här. Hoppas den kvoten är fylld nu.

Totalt har han missat sju matcher. Men om inget oförutsett händer går han i kväll in i kedjan med Jonas Nordquist och Sebastian Lauritzen.

Den formation som gick så bra innan Kahnberg gick sönder. Sedan har visserligen Johan Larsson vikarierat där på ett förtjänstfullt sätt.

– Det var surt att få kliva av när det kändes som om det verkligen var på väg att lossna. Jag hoppas att jag kommer snabbt in i det igen, säger Kahnberg som i går gjorde sin första ordentliga träning efter skadan.

Det var just i den minnesvärda matchen mot Färjestad den 4 november som den här trion gjorde sin bästa match och släppte på alla bromsar när Färjestad ledde med 4–1 i sista perioden.

Tre mål på fantastiska 38 sekunder där ”Kahna” var den som kvitterade till 4–4. Sedan vann Brynäs i sudden.

– En helt otrolig vändning och det kommer man alltid att minnas. Men nu är det en ny match och även om det har varit tråkigt och jobbigt att inte kunna vara med på isen och påverkat har det i alla fall varit skönt att killarna har vunnit några matcher och spelat stabilt.

Även Brynäs andra skadade spelare är på väg tillbaka. Backen Lasse Jonsson tränade i går men där är det mera oklart än i Kahnbergs fall om han kan spela redan i kväll.

– Vi avvaktar och ser efter värmningen. Kahnberg går in på sin ordinarie plats och då flyttar Johan Larsson till fjärdekedjan och Sebastian Wännström blir extra forward. Om Lasse kan spela får vi se hur vi matchar backarna – alla gjorde så bra ifrån sig senast att det blir tufft att ta bort någon. Alternativet är att spela på sju backar. Det fungerar också, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Mer läsning

Annons