Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kahnbergs första möte med sin gamla klubb

Det är inte så att han är bitter efter att Frölunda inte förlängde kontraktet efter förra säsongen.

Men visst kan Magnus Kahnberg tänka sig att sätta en eller annan puck när han i kväll för första gången någonsin spelar mot laget som han representerat sedan ungdomsåren. För att visa att han duger...

– Nja, huvudsaken är att vi vinner, säger den 29-årige Brynäsforwarden.

Annons

Men han erkänner att det kittlar lite extra att möta just Frölunda.

– Självklart är det ju speciellt och jag har ju vetat om att vi möts här i Läkerol Arena redan i den tredje omgången. Men det känns ändå inte som om jag måste bevisa någonting.

Poäng- och målmässigt var det en i Kahnbergs mått mätt rätt medioker säsong. Det har han hört till leda när han nu den här hösten flera gånger om i media har fått pratat om uppbrottet från Göteborg och flytten till Gävle.

– Jag tycker inte att det var s-å illa som många vill ha det till. Laget gick inte alls bra och vi låg näst sist efter 16 spelade omgångar. Det är klart att det måste ändras i laget då och det gick bland annat ut över mig. Men det är ingenting att säga någonting om även om jag tyckte att det hade gått helt okej för mig personligen.

När tränaren Ulf Dahlén började möblera om en hel del fanns det till slut bara plats i fjärdekedjan för Magnus och där blev han fast. Speltiden rasade till fem-sex minuter per match och då är det inte lätt att prestera. Allt spel i power play försvann också.

– Men jag är inte förbannad på någon där nere. Det är historia nu och jag trivs kanonbra i det här gänget, säger Kahnberg och nickar mot sina nya lagkompisar som kliver av isen efter ett lagom hårt träningspass.

Även om han har många kompisar kvar i Frölunda är det ingen han har någon frekvent kontakt med och han har inte sett någon match heller.

– Nä, man har ju fullt upp med sitt. Det var ju Karl Fabricius och Jonas Nordquist jag umgicks mest med och båda dom har ju försvunnit nu. Att Jonas är här i Brynäs nu känns riktigt roligt.

Men att det blir en tuff match mot kanske den största seriefavoriten håller han med om.

– Dom har ju vunnit sina inledande matcher och är säkert starka. Men vi är ute efter att göra en mycket bättre match än senast mot Skellefteå. Efter den starka inledningen gick vi ner oss alldeles för mycket resten av matchen. Men det kan lätt bli så i inledningen av säsongen när alla kanske vill f-ö-r mycket.

Själv gjorde Kahnberg i alla fall en bättre match än i premiären mot Timrå och fortsätter i kedjan med Mads Hansen och Sebastian Lauritzen. Förhoppningsvis kommer både målen och poängen att trilla in. Kanske redan i kväll, även om gamla Brynäshjälten Johan ”Honken” Holmqvist har bäst räddningsprocent av alla målvakter i elitserien.

Mer läsning

Annons