Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kallades hem till Brynäs – ändå får han inte spela

Emil Sandin kallades hem till Brynäs för att täcka upp för JVM-spelarna.

Men någon istid får han inte av tränaren Niklas Czarnecki.

– Klart att det känns tråkigt. Man vill ju spela, säger Sandin som antagligen försvinner från Brynäs när junior-VM är över.

Annons

In i det sista funderade Brynäs klubbledning om man skulle ersätta de fyra spelare som just nu är i USA och spelar junior-VM. Men värvningarna uteblev och istället valde man att plocka hem Emil Sandin från Mora samt att ta in juniorerna Joachim Rohdin och Ludvig Rensfeldt i laget.

Men för Sandin, som varit bofast i Brynäs de senaste säsongerna, har det inte blivit mycket speltid i de två matcher som spelats efter jul – och det lär inte bli så mycket mer heller.

– Nej, inte just nu. Jocke (Rohdin) gjorde ett fint inhopp mot Frölunda och tog verkligen chansen och borde kanske ha fått mer speltid än de sju minuter han fick, menar tränaren Niklas Czarnecki.

Han klargör därmed att Emil Sandin vackert får fortsätta som extraforward.

– Ja, vad ska man säga. Det är bara att träna på och försöka vara redo om man får hoppa in. Jag vill ju spela och Brynäs är mitt lag, så visst är det tråkigt att inte få speltid, säger Emil Sandin.

Det mesta talar nu för att den 22-årige forwarden återvänder till Mora, där han spelade tre matcher före jul, när JVM är över en bit in i januari.

– Det finns väl en del som tyder på att jag inte blir kvar i Brynäs i alla fall.

Enligt uppgifter till Sporten har flera elitserieklubbar också hört sig för om Sandin, men ännu finns inget konkret bud att gå på.

– Min agent jobbar på det, mer än så vill jag inte säga i nuläget, menar Emil Sandin som har ett år kvar på sitt kontrakt med Brynäs efter den här säsongen.

Mot Södertälje på annandagen fick Sandin knappa tre minuters istid i fjärdekedjan och mot Frölunda i tisdags blev det enligt den officiella statistiken blygsamma 15 sekunders speltid. I kväll mot Modo är forwarden åter uppsatt som extra forward utanför de ordinarie kedjorna.

Mer läsning

Annons