Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokkos debut – en skräckupplevelse

Petri Kokkos debut i Brynäs blev rena skräckupplevelsen.

I början av tredje perioden körde han in Södertäljes forward Yanick Lehoux i planket så att denne föll i isen, tappade medvetandet i två minuter, och fick föras med ambulans till sjukhus.

– Jag hoppas verkligen inte att han skadade sig allvarligt, säger Kokko.

Annons

Brynäs och Södertälje spelade 4–4 efter en häftig upphämtning av Brynäs de sista minuterna.

Men en nyttig poäng mot bottenkollegan och stundtals riktigt bra spel i sin debut kändes inte så jätteviktig för nyförvärvet Petri Kokko direkt efter matchen.

Bara 46 sekunder in på den tredje perioden hade han oturen att orsaka att Södertäljes kanadensare Yanick Lehoux brakade in i sargen och blev liggande livlös på isen i flera minuter.

– Det var lite otur att det blev så där. Jag försökte förhindra deras spelare från att bryta in framför vårt mål och sedan vet jag inte riktigt vad som hände. Han åkte rätt in i sargen och blev liggande på isen.

Petri Kokko, som gjorde sin första match i Brynäströjan, kunde tillsammans med övriga spelare och nästan 6 000 personer i Läkerol Arena se hur Södertäljespelaren fick föras bort i ambulans.

– Självklart blev jag rädd. Jag hoppas verkligen inte att han skadade sig allvarligt och att han klarar sig bra, sa en lite skärrad Kokko efter matchen.

Brynäs läkare Mats Liljedahl, som också fungerade som matchläkare i går, var en av de som var först framme hos Lehoux som till en början låg helt orörlig på isen.

– Han slogs medvetslös och var helt borta i två minuter. Men när han kvicknade till igen så verkade han rätt okej och ville själv spela direkt. Då sa jag till honom att han legat avsvimmad i två minuter – och han svarade: ”Har jag det?”

Liljedahl konstaterade att det troligtvis rörde sig om en hjärnskakning och kallade därför snabbt in ambulans för vidare färd mot akuten på Gävle sjukhus.

– Vi ville att han skulle röntgas direkt för att utesluta att det handlar om en nack eller ryggskada, säger Liljedahl.

Det fanns inget oschysst i närkampen från den nye finländske backen Petri Kokkos sida och han blev varken utvisad av domaren eller tillrättavisad av Södertäljes spelare efter smällen.

– Nej, det var otur att det blev så här, säger Kokko som annars tyckte det var skönt att äntligen få spela hockey igen.

I sin förra klubb Esboo Blues fick han inget förtroende alls.

– Nej, jag har inte spelat på nästan en månad. Det var lite innan landslagsuppehållet som jag blev placerad på läktaren, så självklart är jag glad över att komma hit till Brynäs.

• Vad tycker du om dagens match i övrigt?

– Vi vet vad som krävs och det gäller att vinna matcher. I dag släpper vi in några billiga baklängesmål. För min egen del så hade jag lite problem med matchtempot.

 

Mer läsning

Annons