Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kortisar från matchen

Annons

Trots att Frölunda inte inlett serien särskilt bra har lagets målvakt, förre brynäsaren Johan "Honken" Holmqvist skött sig.
Göteborgspubliken har också tagit honom till sina hjärtan. I går skanderade Frölundaklacken hans namn och bad om sitt speciella önskemål – att deras målvakt ska hoppa. Så "Honken" han hoppade... Kurvan med Brynäsfans svarade dock med ett utdraget "Maaarkströöm, "Maaarkströöm".

Brynäsbacken Lasse Jonsson var bara en av många som med all sin kraft och kvalité försökte hjälpa Jacob Markström till en ny nolla.
Nu gick inte det riktigt, men Jonsson täckte skott och spelade som vanligt uppoffrande. Efter matchen hade han en stor ispåse runt ena fotknölen som minne av en slagskott.
– Ska nog inte vara någon fara, log Jonsson som också sällade sig till hyllningarna av Markström.
– Han tar ju allt han ska och lite till och som back vet du att man kan släppa skott från kanterna och så och koncentrerar sig på det som finns innanför, sa Lasse som själv hade ett ribbskott i tredje perioden.

Frölundas tränare Ulf Dahlén hade lite problem med hälsan efter matchen mot Luleå i torsdags. I går såg han dock pigg ut igen och imponerades som så många andra av målvakterna i matchen.
– Det var två bra målvakter och även om jag tycker att vi totalt sett har övertaget så finns det en anledning till att Brynäs leder serien – och det är deras försvarsspel. Dom spelar tillknäppt och bra.

Alexander Sundström fick extra mycket speltid i går när Brynäs gick ned på lite folk i andra perioden. Han hade redan då visat varför genom att göra sitt första mål för säsongen när han via nye frölundabacken Joe DiPentas skridsko sköt ledningsmålet.
– Skönt att få göra första målet. Det var på tiden, men det var tufft i dag och så otroligt varmt här inne i Scandinavium, pustade Sundström.

Mer läsning

Annons