Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kortisar från matchen

Annons

Till helgen är det NHL-premiär i Sverige. Det märktes även i Läkerol Arena i går. Ett flertal representanter från Pittsburgh Penguins fanns på plats för att se matchen mellan Brynäs och Modo.
Såväl NHL-klubbens general manager Ray Shero och den assisterande general managern Chuck Fletcher såg matchen och självklart var det Modos lovande back Victor Hedman, 17, som tippas gå som etta eller två – totalt – i nästa års draft, som duon kollade lite extra på.


Brynäs leder visserligen serien, men det har också kostat – i form av skador. Gårdagens match missade Peter Nolander på grund av en handledsskada som han ådrog sig mot Timrå i torsdag. Inte heller Ove Molin spelade eftersom han var sjuk. Och som inte det var nog så fick centern Mads Hansen ett hårt skott på sig i slutet på andra perioden.
Det gjorde att han inte spelade i tredje.

 

Modos lagkapten Per Svartvadet är imponerad av årets upplaga av Brynäs.
– Ja, dom verkar vara bättre än i fjol och är klart bättre än lag som Rögle, Skellefteå och så vidare, menar Svartvadet som dock inte tror att Brynäs kommer finnas i tabelltoppen säsongen ut.
– Nja, dom kommer väl att bli runt sjua någonting i serien. Men det är nog skönt för dom att starten varit så bra. För oss har det väl gått lite upp-och-ned men serien är lång, vi kommer igen.


Brynäs tränare Niklas Czarnecki var nöjd med starten och att det blev en ny seger – förstås.
– Ja, vi började bättre än tidigare och den här gången fick vi vara det laget som blev jagade, tidigare har det ju varit vi som jagat. Men vi vågade spela hela vägen och klarade att hålla en ledning.


. Modos nya stjärnskott, den lille norrmannen Mats Zuccarello-Aasen, leder elitseriens skytteliga. I går gjorde han två nya mål och är uppe i totalt fem stycken mål plus sex assist. Men till NHL är det ännu en lång väg att gå för den 171 cm korte 21-åringen.
– Jag är inte ens draftad och de (NHL-scouterna) får fortsätta titta på Victor Hedman, så koncentrerar jag mig på Modo, sa Zuccarello.

Mer läsning

Annons