Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krock som chockade

Det var inget att analysera.
3–1-målet då Linköping avgjorde matchen mot Brynäs går att kalla en kommunikationsmiss, en snöplig situation, en grej som händer en gång på tusen, eller ett...
– ...rent jäkla skitmål, fyller både Jacob Markström och Lasse Jonsson i.

Annons

De var de båda tillsammans med hemmaforwarden Patrik Zackrisson som var huvudfigurer när Brynäs fick chansen att i power play göra det här till en helt jämn hockeymatch.
I stället blev det ett antiklimax av värsta sorten.
– Äh, vad ska man säga? Jag ser inte att "Markan" kommer ut utan har LHC-killen snett framför mig och ska försöka sopa undan pucken. Vi krockar, sånt som kan hända, sånt som kanske ser larvigt ut och det går att snacka om hur och varför.
Mycket istid i slutet av matchen och skallen hänger inte riktigt med...
– Nä, det var en ren tillfällighet och det kunde lika gärna ha hänt i första perioden. Nu blev det som det blev och det bästa kanske bara är att glömma och gå vidare.
Lasse Jonsson tittar upp från sin plats i omklädningsrummet inre och rycker på axlarna.
Markström förklarar samma händelse från hans synvinkel.
– Jag ser att jag kan komma ut och nå pucken före Linköpingskillen men precis när jag slår till den krockar jag med Lasse. Sen kan pucken hamna precis var som helst – i hörnet, på läktaren eller i mittzonen. Nu fick killen den rätt på bladet. Vad gör man då?
Zackrisson tackade, tog emot och avgjorde matchen. 2–1 blev 3–1 med sex minuter kvar att spela.
– Jo, det kändes kört efter det. Synd att det ska avgöras på det sättet då jag tycker att vi annars gjorde en bra match. Vi fick två tunga mål i box play i första perioden när vi hade startat både stabilt bakåt och skapat framåt, säger Jonsson.
Brynäs fick jaga i en match igen. Men till skillnad mot för bortamatchen mot Modo blev det inget ras den här gången. Gästerna fick kontakt i andra perioden när Mads Hansen tog köksvägen och vispade in reduceringen som gav ny energi.
– Fan, jag tycker vi var det bättre laget i spel fem mot fem och förtjänade minst en poäng, suckar Sebastian Lauritzen.
Just han som kom från LHC här om veckan och nu gjorde sin tredje match i Brynäströjan och tillsammans med just Hansen och Ove Molin bildade den vassaste enheten i laget.
– Det gick väl okej. Det var i alla fall riktigt kul att vara tillbaka och dessutom få lite mer istid än när jag var här förra gången.
Han hade ett riktigt kanonskott från halvdålig vinkel i sista perioden som var Brynäs bästa kvitteringschans där annars Linköping försökte kontrollera spelet med en stabil defensiv.
– Vi gjorde väl ett tappert försök. Men vi skulle ha tagit ledningen i början när vi spelade riktigt bra. De där två målen i power play som dom gör blir viktiga. Stark i och för sig att orka komma tillbaka och vi var värda 2–2 redan i andra perioden.
Men deppigheten var redan på väg att gå över.
– Nu är det Frölunda på lördag och vi kommer tillbaka då, förklarar Lauritzen som en avslutning.

Mer läsning

Annons