Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvartsfinalknock nr 1

Fy 17 för inledningen av andra perioden.

På exakt så många sekunder avgjorde Färjestad den första kvartsfinalen mot Brynäs.

– Det gick så fort att jag inte hunnit analysera hur det gick till, sa Niklas Czarnecki efter 7–3-knocken.

Annons

Det var ju egentligen Brynäs smakstart vi velat skriva om.

Det dröjde bara 19 sekunder innan Calle Järnkrok tystat ett redan ganska beskedligt Löfbergs Lila (många stolar tomma trots att vissa biljetter slumpats ut för en hundring) genom att på ren vilja pressa in 1–0.

Men Järnkroks chocköpppning bleknade av Färjestads svar i den andra perioden. Det fanns inte en chans att Brynäs skulle orka komma tillbaka efter att 2–1-underläge förvandlats till 4–1 på mindre än en halvminut.

Två mål med bara 17 sekunders mellanrum.

Godnatt.

– Det är där som matchen avgörs naturligtvis. Vi tappar väl markeringen, mer än så kan jag inte säga innan jag får se situationerna igen, sa Niklas Czarnecki.

Är du förvånad över matchutvecklingen?

– Jag är förvånad över att vi inte bet ifrån mera efter deras 4–1-mål. Vi får aldrig ge oss. Men det är klart, Färjestad är skickliga på att försvara sig. Vi skjuter mycket men det blir sällan farligt.

Är du bekymrad över det du såg?

– Nja, inte bekymrad kanske, men jag tycker vi borde kunnat försöka mer.

Kanske var det så att krafterna i ett lag som varit extremt brandskattat under några veckor inte räckte för att resa sig den här gången.

Och egentligen bäddade Brynäs själva för matchutvecklingen redan i första perioden genom att inte hålla sig på isen. Den pigga starten slokade i takt med att utvisningarna droppade in.

– Onödiga, vi måste sluta ta såna, sa Calle Järnkrok, som förgäves gjorde två av Brynäsmålen.

Störste olycksgubben var Jörgen Sundqvist.

Först drog han på sig en tripping och fick sedan snabbt sällskap av Jakob Silfverberg då Färjestad gjorde 1–1 i spel fem mot tre.

Sedan körde han, till synes lite okontrollerat, upp klubban i ansiktet på Rickard Wallin i kamp om pucken i egen zon och fick två plus två minuter för det – då gjorde Färjestad 2–1.

Sundqvist beklagade själv situationen efteråt:

– Jag följer Christian Berglund när Wallin kommer in i situationen. Det blir ett läge där vi går in axel mot axel och av kraften åker min klubba upp. Det är inte alls meningen, men det är ju en solklar utvisning ändå. Surt var det i vilket fall som helst.

– Däremot vet jag inte hur det kunde bli 2+2, jag såg då inget blod. Han fick inte ens nåt märke efter klubban.

Hur som helst hann Brynäs liksom aldrig få riktig skjuts av den energi laget ändå visade i början.

– Vi hade pratat om att spela tufft och det är otur att klubban åker upp i det läget. Men som jag ser det är det ju i början av andra som det här avgörs, sa Niklas Czarnecki.

– Efter deras ryck där blir vi ett chansspelande lag och dom får försvara sig för enkelt. Men jag har sett nån siffra som säger att Färjestad släppt in 1,66 mål per match, så det fattar väl alla att det inte är en lätt situation vi hamnar i.

Vad ska ni hitta på?

– Gå på mål på samma sätt som Calle Järnkrok gör i dag, det är så vi ska göra våra mål.

Mer läsning

Annons