Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsspel ger Brynäs problem

Brynäs tvingas låna in spelare för att få ihop fullt manskap till SCA-cupen.

Hela fem ordinarie spelare är borta på olika landslagsuppdrag, och en sjätte spelare försvinner efter kvällens match mot Sundsvall.

– Det är framför allt backsidan som är lidande, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Annons

För en vecka sedan vann Brynäs träningsmatchen mot AIK med 5–1 i Läkerol Arena.

I kväll spelar Brynäs igen – i SCA-cupen i Sundsvall – mot just Sundsvall. Och det är starten på ett intensivt veckoslut. Tre matcher på tre dagar ska spelas och det är ett decimerat Brynäs som i dag hoppar på bussen till Sundsvall.

– Det blir tufft. Extremt tätt mellan matcherna och dessutom har vi flera spelare borta på landslagsuppdrag, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

Fem ordinarie spelare saknas. Backarna Lasse Jonsson och Juuso Hietanen spelar bägge Czech Hockey Games med Tre Kronor respektive det finska landslaget och juniorerna Simon Bertilsson, Jakob Silfverberg och Anton Rödin är i Finland för att spela en fyrnationsturnering med juniorlandslaget.

Det gör att Brynäs får plocka in juniorspelare för att få ihop fullt manskap – och dessutom låna in en före detta Brynäsback i form av Morgan Hassel, som gått till Bofors inför den här säsongen.

Men inte nog med det. En av juniorbackarna, Victor Berglind, som bara är 16 år (fyller 17 i oktober), kan bara spela kvällens match mot Sundsvall.

– Han ska också iväg och spela landskamper mot Finland med Team 18-landslaget. Vi försökte få landslagsledningen att låta honom spela hela cupen med oss i stället. Vi likställde tre tuffa A-lagsmatcher med spel i landslaget, men det gick dom inte med på. Så han åker på fredag, berättar Czarnecki.

Men trots manfallet känner sig inte Brynästränaren särskilt oroad.

– Nej, hade jag varit ny som tränare hade det nog varit jobbigare. Nu känner jag ändå en trygghet i och med att vi har ett grundspel som alla kan. Nu får vi ta det här som en utmaning, senare i höst under serien kommer vi att ha en vecka där vi spelar fyra matcher på sju dagar. Så vi får ta det här som ett test.

I stället menar Czarnecki att det är något Brynäs får börja vänja sig vid under försäsongen och i samband med landslagsuppehållen.

– Det är ett litet nytt fenomen i klubben att så många finns i de olika landslagen. Men det är ändå ett angenämt bekymmer eftersom killarna växer individuellt av att bli uttagna till landslagsspel.

Brynäs slutade på andraplats i SCA-cupen för ett år sedan och precis som i fjol möter man i tur och ordning allsvenska Sundsvall Hockey i första matchen och sedan väntar elitseriekollegorna Timrå IK i morgon, fredag och så avslutar Brynäs med att möta Modo på lördag eftermiddag.

En som dock kan spela med Brynäs i helgen är viktige Målvakten Jacob Markström. Han har varit med juniorlandslaget i Nacka under veckan, men behövde inte åka med till turneringen i Finland.

Men det är inte bara Brynäs som saknar spelare i cupen. Modo har hela nio spelare på skadelistan.

 

Mer läsning

Annons