Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larsson fick ta över ordförandeklubban

/
  • Anders Larsson med klubban som bekräftar att han är ny ordförande i Svenska Ishockeyförbundet.

Isaac Westergren från Gävle var Svenska Ishockeyförbundets allra första ordförande mellan 1922-24.
Nu är det dags igen för en Gävleson.
38-åriga Anders Larsson tar över efter att han röstades fram på förbundets årsmöte på lördagen.

Annons

– Det är ett otroligt hedrande uppdrag och självklart är jag både glad och stolt över det förtroende som jag har fått, säger Anders till Sporten.

Då har han precis fått ta över den där klubban som alla styrelseordförande har. Han lyfte den också och provsvingade när det skulle tas bilder efteråt. Men någon enmansshow kommer det inte att bli när Larsson tar över posten efter Christer Englund som lämnar efter tio år.

Samarbetet mellan SIF och SHL stärks också där SHL får två platser i styrelsen.

– Det här är ett lagarbete och tillsammans ska vi föra svensk hockey framåt. Jag är väldigt nöjd med den styrelsesammansättningen som det blev och att Peter Forsberg stannade kvar som vice ordförande var också högsta prioritet för mig.

62-åriga Forsberg var ju annars valberedningens förslag till ny ordförande och som var beredd att ta över. Nu var Anders föreningarnas man och när omröstningen skedde så var det aldrig något snack om vem som hade mest förtroende.

– Jag vill inte själv säga att det är så men jag har ju under en väldigt lång tid jobbat mest med breddverksamheten under tio år som ordförande i Gestriklands ishockeyförbund. Men både elit och bredd är lika viktiga för mig, säger Larsson.

Han uppmanades av röster ute i landet att vara en kandidat och det tog han på allvar och lyssnade på.

– Jag har hela tiden sagt att jag skulle ställa upp om verksamheten ville. Nu blev det här resultatet av omröstningen och jag tror såklart att jag kan göra ett bra jobb – eller rättare sagt att vi kan göra ett bra jobb tillsammans.

Peter Forsberg svalde snabbt förtretet att bli nobbad som ordförande och accepterade rollen som vice ordförande.

– Det här är som en hockeymatch. Man kämpar där ute på isen och sedan tar man varandra i hand och tackar för matchen. Jag är väldigt glad att Peter är med för han har en enorm rutin och det var högsta prioritet på det, fortsätter Larsson.

Med sina 38 år är han förstås väldigt ung för uppdraget. Men det är någonting han har hört många gånger. Han var 26 år när han tog över som ordförande här hemma i Gästrikland och det är ingenting han reflekterar över. Han satt på posten mellan 2003-13.

Nu bor han i Stockholm sedan några år tillbaka. Men han glömmer inte sina rötter som ju finns i Brynäs som moderklubb men också hos domarna där han började sin bana.

– Jag är mycket hemma i Gävle. Senast i måndags då Gestriklands ishockeyförbund hade sitt årsmöte.

Nu är han vald som ordförande i Svenska Ishockeyförbundet först och främst de kommande två åren.

Mer läsning

Annons