Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lauritzens sköna revansch

Man kan ta petningar på olika sätt.
Tjura ihop i ett hörn eller gå ut och visa att nu...
– Men jag skulle ljuga om jag inte erkände att det var en grym känsla att se pucken gå i mål, säger Brynäsforwarden Sebastian Lauritzen som fixade slutresultatet 2–2 mot Färjestad.

Annons

För här snackar vi om en revansch som heter duga för 24-åringen som värvades från Linköping mitt under brinnande säsong.

– Hmm, jag var inte direkt nöjd och stolt över insatsen mot Djurgården senast. Jag har haft ett snack med Niklas där vi pratade igenom saken. Nu känns det bättre, säger Lauritzen och skiner upp.

Det som gjorde att Czarnecki bänkade honom efter halva matchen i Stockholm var den dumma, ja, rent idiotiska utvisningen han tog när Brynäs ledde med 3–0. Djurgården reducerade och kom definitivt in i matchen igen.

– Sen spelade jag inte ett byte till efter det och nu var jag i fjärdekedjan. Men Emil Sandin kom ju in i stället för mig senast och gjorde det jäkligt bra. Klart han skulle fortsätta där. Det hade jag inga problem alls med.

I stället gav sig Lauritzen själva attan på att visa sig från en bättre sida när han väl fick chansen i matchen i går. Ingen gamnacke utan varje sekunds istid skulle tas till vara.

– Det finns inte en chans att jag skulle tjura och vara missnöjd. Misstag gör alla, vi hade ett bra snack och nu var det bara att ge järnet. Men visst var det s-å skönt att få vara delaktig i ett viktigt och poänggivande mål.

Då hade Färjestad vänt den ledning som Brynäs skaffade sig direkt i starten av andra perioden när Andreas Dackell gjorde sitt femte mål för säsongen.

Marcus Johansson och Anders Bastiansen gjorde att värmlänningarna var på väg mot tre poäng.

Men då hade ingen räknat med Lauritzen...

– Jag får väl tacka Granström en del också för det var en fin passning han levererade. Sedan var det lite flyt också när jag hamnade i en dålig vinkel och fick backa och skjuta samtidigt. Men pucken satt ju och det var huvudsaken.

Det var hans andra mål på de sex matcher som han hunnit spela. Det kunde ha blivit ett till också då han de sista tio minuterna av matchen stärkt av kvitteringspucken var på hugget.

– Hade en skaplig chans i sudden också men blev lite hakad när jag skulle skjuta. Men det hade kanske varit lite för bra om jag avgjort också...

En annan pigg Brynäsare var Jonathan Granström som efter första perioden fick gå in och spela center i förstakedjan med Andreas Dackell och Daniel Widing. Det gjorde att han också lyfte.

– Jag spelar där jag blir tillsagd och jag har haft bra spelare med mig hela tiden. Men det är klart att det kittlar lite extra att få spela med ”Dacke” och Widing. Vi gjorde några matcher ihop på försäsongen och jag fortsätter gärna...

Efter det två öppna målgivande passningarna i går är det mer än möjligt mot Luleå i morgon.

– Äh, så märkvärdigt var det inte. Jag såg att Dackell skulle få öppet mål och hade en hel del is att lägga den pucken på. Vid kvitteringen gör Lauritzen det bra som sätter den ur så dålig vinkel, avslutar ”Granis”.

Mer läsning

Annons