Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindbäck har hämtat sig från värmechocken

Att Scandinavium är en svettig arena är välkänt bland ishockeymålvakter – men för Anders Lindbäck kom värmen som en chock.
– Jag var inte riktigt redo för det där, säger Lindbäck som nu återhämtat sig från uttorkningen.

Annons

Anders Lindbäck tvingades bryta måndagens match mot Frölunda sex minuter in i den tredje perioden. Brynäsmålvaktens bägge ben krampade – en följd av uttorkning.

Scandinavium är känd för att vara en varm arena, framför allt när den är välfylld, och Lindbäck är inte den första elitseriemålvakten som fått vätskebrist i arenan.

– Det var verkligen jättevarmt där inne. Jag var inte riktigt redo för det där och drack nog lite för lite under dagen, säger Lindbäck.

– Jo, det är klart. Men jag vet att jag svettas mycket och behöver mycket vatten.

– Jag mår bra. Jag känner inte av något från matchen. Men det var trist att behöva kliva av. Jag ville verkligen fortsätta, men det kändes som sendrag i hela benen.

Enligt Brynäs massör Glenn Hellström är det inte ovanligt med kramp hos hockeyspelare.

– Jag har haft flera som råkat ut för det här. Med för Lindbäck blev det så massivt att det inte fanns något annat att göra än att byta ut honom. Annars finns det risk för värre skador.

– I Scandinavium är det dessutom extremt varmt, därför är det lättare att få kramp där. Anders svettades något oerhört och drack massor av vatten, men samtidigt går det inte att dricka för mycket heller, för då blir kroppen för tung, fortsätter Hellström.

– När kroppen får för lite vätska kan inte blodet transporteras runt i kroppen. Då blir man helt slut. Ibland släpper det men det är svårare för målvakter eftersom de håller igång hela tiden. En utespelare kan ju sätta sig och vila.

Lindbäck lider av sjukdomen Still´s disease – men den ska inte ha något med krampen att göra.

– Nej, det här handlar mer med om salter och mineraler, säger Glenn Hellström.

– Nej, inte vad jag känner till.

I går hade Brynäs träningsledigt och tillbringade större delen av dagen på bussen från Göteborg.

Men i dag är det träningsdags igen – och då ska Anders Lindbäck finnas med på isen.

– Ja, jag kommer absolut att vara med, säger 20-åringen.

– Det är klart att kroppen blir trött när man får kramp men det är ingen fara med framtida spel och träning, säger Glenn Hellström.

När det gäller Brynäs skadade spelare så är Daniel Hermansson på bättringsvägen. Han tränade med juniorerna i förrgår och ser ut att kunna vara med i morgondagens match mot Modo. Alexander Sundström röntgade sitt skadade knä i måndags men har ännu inte fått något svar på röntgenbilderna.

– Jag får nog svar i morgon (läs i dag). I övrigt är läget oförändrat. Det känns så där och vi vet inte riktigt vad som gäller, säger Sundström.

Mer läsning

Annons