Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindbäck höll nollan direkt

Brynäs har vunnit de två senaste årens upplagor av SCA-cupen. Årets turnering inleddes med seger mot Sundsvall med 2–0 (1–0, 0–0, 1–0).
Bäst i Brynäs var målvakten Anders Lindbäck som höll sin första nolla i A-lagssammanhang. En härlig återkomst för 20-åringen vars hockeykarriär kunde varit över för ett halvår sedan på grund av en allvarlig sjukdom.

Annons

Brynäs kom till spel mot Sundsvall utan flera ordinarie spelare. Tre man är på landslagsuppdrag, Daniel Widing, Lasse Jonsson samt finländaren Juuso Hietanen, som alla åkte till Stockholm inför helgens "Finnkamper" medan resten av Brynäs drog norrut till Sundsvall. Ja, alla utom backen Peter Nolander som blev kvar hemma i Gävle med magsjuka.
– Vi får se om han piggnar till och kan spela mot Timrå, sa Brynästränaren Niklas Czarnecki.

Czarnecki som matchade två debutanter på backplats, Patrik Andersson, 18, och Simon Bertilsson, 17, hade också valt att ställa Anders Lindbäck mellan stolparna – och "Limpan" gjorde ingen besviken.
– Nej, han var väldigt duktig och det var roligt att han fick hålla nollan, menade Czarnecki.
Anders Lindbäck var utlånad till Almtuna i fjol och i år är det tänkt att han ska utmana "stjärnjunioren" Jacob Markström om målvaktsplatsen. Men den förra säsongen blev verkligen inte som Lindbäck tänkt sig. Runt jul och nyår blev 20-åringen allvarligt sjuk och blev liggande på sjukhus en längre tid.

Efter många tester och provtagningar visade det sig att han drabbats av inflammatorisk sjukdom som satte sig på lederna.
– Det enda man ville då var ju att komma tillbaka, men så blev det ju inte, berättar Lindbäck som nu tvingas äta medicin för att hålla besvären i schack.
– Just nu känns det väldigt bra, men det är klart att det var jobbigt i vintras när jag låg på sjukhus och vi inte visste vad som var fel.


– Ja, men med medicinerna jag tar ska det inte vara några problem.
Och i går spelade Anders Lindbäck riktigt bra. Även om Brynäs tog ledningen i matchens första anfall genom Micke Lind så var det allsvenska Sundsvall Hockey som var bäst i första perioden.
Lindbäck, som spelade sin tredje A-lagsmatch för Brynäs räddade sitt lag vid ett antal tillfällen.
– Det blev kanske lite mer att göra än jag hade trott innan, men jag hade ju bra hjälp framför mig också, så det var bara någon gång jag behövde sträcka ut lite extra.

Sin debut i Brynäs gjorde Lindbäck redan för två år sedan när Johan "Honken" Holmqvist lämnade återbud på grund av sjukdom i en försäsongsturnering i Finland.
– Jag minns inte vilka vi mötte men vi vann med 5–2, säger Anders Lindbäck som sedan fick vänta fram till för två veckor sedan innan han fick en ny chans i Brynäs, då han spelade en match i Clas Ohlson cup i Leksand.
– Ja, då blev det 3–3 mot Timrå och så fick jag ju hålla nollan i dag. Det var kul.

Mot Timrå i kväll står dock Jacob Markström, men sedan är det dags för Lindbäck igen.
– Eftersom jag bara stod en match i Leksand så tror jag att jag ska spela på lördag mot Modo, berättade han i går.
Brynäs andra mål kom med fem minuter kvar och gjordes av Ove Molin som såg pigg ut efter någras dagars sjukdom.
– Jo, det kändes bättre och bättre ju längre matchen gick, summerade Molin.

Mer läsning

Annons