Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindbäck räddade en poäng till Brynäs

Brynäsmålvakten Anders Lindbäck har haft en tuff säsong så här långt. Nu kan det vara på väg att lossna rejält. Mot Skellefteå AIK räddade han hela 37 skott. Han missade två skott, men det räckte till ett oavgjort resultat, 2–2.
– Jag borde ha tagit deras första mål, sa Lindbäck självkritiskt.

Annons

Hela säsongen har Lindbäck fått i stå skuggan för en av årets stora sensationer, Jacob Markström. Den senaste månaden har dessutom varit extra jobbig, eftersom Lindbäck hela tiden har fått kämpa mot sin kroniska ledsjukdom. Den nya medicinen han fick i mitten av månaden har dock gjort susen.
– Det har känts riktigt bra faktiskt Jag mår riktigt bra nu, tyckte Lindbäck.
Något som syntes ute på isen, även om han inte fick någon perfekt start. Efter tre minuter kom Skellefteås Kent McDonell fram efter kanten och la in pucken mellan benen.
– Han har ju bara två alternativ, mellan benen eller uppe vid krysset. Jag var lite långsam och borde ha tagit den.

Men det var enda missen som Lindbäck gjorde under matchen. I början av andra perioden fick han släppa in ett mål till, men det var inget mål som Lindbäck behövde känna någon skuld över.
– Jag får pucken på skridskon och sen får Månsson öppet mål.

– Nja, jag vill helst inte släppa in något mål överhuvudtaget, sa Lindbäck och skrattade.
Gårdagens match mot Skellefteå var en mäktig insats av 20-åringen.
– Kan nog vara den bästa matchen jag har gjort i år, konstaterade Lindbäck.

Han stod senast i A-laget i början av november, men har hunnit värma upp med två matcher i Brynäs duktiga J20-lag, och ett inhopp, innan han stod från start under gårdagen.
Han dock bra hjälp från sina utespelare, som gjorde det väldigt jobbigt för Skellefteås anfallare.
– I andra och tredje perioden tog de bort i stort sett alla returer.

– Det måste ha varit när de kom två mot en. Jag gjorde en gammaldags slidning. Pucken tog på klubban. Jag hade laddat med att titta på Brodeur på Youtube tidigare i dag, sa Lindbäck.

Målvakten fick också beröm av tränaren Janne Larsson på presskonferensen.
– Vi åkte upp hit för att försöka ta poäng. Lindbäck gjorde en kanoninsats i målet. Det var bra rakt över i övrigt också. Bland utespelarna gjorde de som jobbar i boxplay, Dackell, Dixon och backarna ett väldigt bra jobb.
Brynäs visade sin vana trogen bra moral och även om de skapade särskilt många chanser, blev det ofta farligt, när de väl höll sig framme. Formationen med Widing, Dixon och Wanvig kan komma att bli en riktigt stark formation vad det lider. De låg bakom ett av Brynäs två mål och det kunde ha blivit fler mål också.

Trots stark lagmoral, utmärkte sig målvakten Lindbäck extra mycket. Det visar vilken oerhört bra konkurrens som finns bland målvakterna, när Markström kommer tillbaka så småningom.
– Att han har lyckats så bra betyder mycket, menade Lindbäck.

Mer läsning

Annons