Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindbäck tillbaka på isen

Brynäs målvakt Anders Lindbäck är tillbaka i träning – och ska spela redan till helgen.
– Allt släppte med den nya medicinen. Så här bra har jag inte mått på länge, sprudlade Lindbäck efter gårdagens lättare ispass.

Annons

Det var för någon vecka sedan som Brynäs 20-årige målvakt Anders Lindbäck blev sängliggande och riktigt dålig på grund av sin ledsjukdom.

När vi i tisdags berättade att han nu fått ny medicin mot sin sjukdom var han själv optimistisk och hoppades kunna vara på is redan under onsdagen.

Och Lindbäck, som stått sju matcher den här säsongen, fick rätt. I går var han med på Brynäs lite lugnare träningspass mellan matcherna mot Djurgården och Färjestad. Och det var en lycklig Lindbäck som mötte Sporten efter träningen.

– Jag har inte mått så här bra på länge. Allt släppte med den nya medicinen. Jag har bara tagit den i två dagar nu och det kändes mycket bättre direkt. Självklart är jag trött nu eftersom det var ett tag sedan jag tränade, men det känns väldigt bra i kroppen.

Den nya inflammationsdämpande medicinen mot sjukdomen – preparatet Kineret – tas via en injektion och har slagit väl ut.

– Man har ju känt sig frustrerad och nere när man inte kan spela hockey, men nu är jag på gång igen.

– Med A-laget vet jag inte än. Men jag ska åka med juniorerna och spela med dem till helgen när vi möter Skellefteå (lördag) och Luleå (söndag).

Mer läsning

Annons