Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljumsken stoppar Lind – igen

Brynäscentern Micke Lind är skadad igen.
Återigen är det ljumsken som spökar.
– Man börjar bli lite less, säger han.

Annons

Han missade de fyra sista matcherna innan landslagsuppehållet på grund av en krånglande ljumske. Men i matchen mot Linköping efter uppehållet fanns Micke Lind med på isen igen. Men det blev ingen långvarig spelsejour för Brynäs 36-årige center – i går tvingades han kliva av efter den första perioden mot Frölunda med samma skada som tidigare.

Problemen började i matchen mot Skellefteå den 16 oktober då han fick en smäll på baksidan av låret – en smäll som, förutom en lårkaka, ledde till smärtor i ena ljumsken. Trots smärtorna spelade Brynäscentern de två efterföljande matcherna, men sedan sa kroppen ifrån.
– Jag skulle nog ha vilat längre efter lårkakan. Jag spelade ju trots att jag hade ont. Men det är ju alltid lätt att vara efterklok, suckar han.

Även om det är ljumsken som stoppar honom från spel i nuläget, är det egentligen hans höfter som är boven i dramat.
– Micke har en förändring i höften och det är den som är roten till problemen. Efter smällen på låret i Skellefteåmatchen har han spänt sig, något som lett till ytterligare en belastning på höfterna. Området som redan är svagt har lättare att överansträngas, förklarar Brynäs massör Glenn Hellström.

Höftproblemen stoppade Micke Lind från spel ett tiotal matcher förra säsongen, men efter säsongens slut undersöktes han av idrottsläkaren Leif Swärd som gav honom klartecken att fortsätta.
– Men förra året var det den andra sidan som krånglade, berättar Lind.

– Ja, man börjar bli lite less. I går kändes det som att någon körde in en kniv i ljumsken på mig. Då går det inte att fortsätta, man blir ganska kraftlös.

– Nej, vi är lediga i dag. Så det får väl bli i morgon, säger Micke Lind, som inte vet hur länge han blir borta den här gången.
– Det är svårt att säga men det känns inte som att jag kan gå på is i morgon.
– Vi försöker behandla honom så att han kan vara med och spela. Men hur vi ska gå tillväga den här gången återstår att se, om det behövs ytterligare en rehabomgång, säger Glenn Hellström.

– Jag vet inte. Det får en läkare svara på. Micke kommer att undersökas av ortopeden Björn Sandström, så det blir han som får bedöma hur vi ska gå vidare.

Mer läsning

Annons