Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lückner blir inte nästa tränare i Brynäs

Brynäs har jagat Harald Lückner i två svängar – utan att lyckats skriva kontrakt med honom.

Tredje gången gillt nu?

– Nej, jag har slagit mig till ro, säger Moratränaren på frågan om att ersätta Niklas Czarnecki.

Annons

Harald Lückner förde Modo till SM-guld 2007 och jagades av Brynäs två år tidigare. Då nobbade den nuvarande Moratränaren Brynäs, som istället skrev kontrakt med Leif Boork.

När Brynäs stod inför ett nytt tränarbyte fick man på nytt nej av Lückner och fick gå vidare på andra spår som visade sig leda till Niklas Czarnecki.

Därför är det rimligt att Brynäs, på tredje försöket, vill knyta till sig Lückner nu när Czarnecki valt att säga upp sig.

Men då kommer klubben att få nobben – igen.

– Jag har kontrakt med Mora över nästa säsong och Brynäs känns avlägset. Jag har dessutom flyttat tillräckligt mycket i mitt liv redan och vill slå mig till ro, säger Lückner.

• Har Brynäs varit i kontakt med dig?

– Nej, det har dom inte.

• Stänger du samtliga dörrar redan nu?

– Man ska visserligen aldrig säga aldrig, men Brynäs känns ganska avlägset.

Även Brynäs sportchef Michael Sundlöv tror att Brynäs måste hitta en annan lösning.

– Vi har försökt att få Lückner i två omgångar, men har av olika anledningar fått ett nej. Det är inte troligt att han tränar Brynäs nästa säsong. Vi ska börja arbetet när säsongen är över. Vi får också se hur det blir med Czarnecki, om han vill förhandla om ett nytt kontrakt, säger Sundlöv.

Även den förre brynäsaren Pär Djoos, som tränat Sundsvall i allsvenskan den här säsongen, har kopplats samman med Brynäs kommande säsong.

– Vi får se vad det blir. Jag har pratat med lite klubbar och fått frågan om jag kan tänka mig att ingå i en stab kring ett elitserielag. Men inte som huvudtränare i så fall, säger Djoos till tidningen Dagbladet.

Mer läsning

Annons