Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målrik final i Surahallen när Tierp vann

När Surahammar och Tierp Hockey avslutade hockeyettans grundserie i Surahallen blev det en målrik tillställning. Hela tolv mål fick publiken se och det första målet kom redan efter bara 16 sekunder.

Annons

– Ja, det var ju en betydelselös match och det märktes redan från start, där Sura kunde sätta ett första mål direkt i matchöppningen. Men vi avslutade snyggt och tog hela 39 poäng, sa Tierps chefstränare Torleif Lundsten, som tillsammans med sin kollega Daniel Stööp nu kan se fram emot fortsättningsserien med tillförsikt.

Matchen slutade med en 7–5-seger för gästerna. Dryga två minuter före slutsignalen bjöd Tierp också till med att plocka ut målvakten!

– Ja, vi ledde ju så stort. Men jag tänkte på, att det kan ju komma matcher när vi är i ett annat läge. Vi ville helt enkelt träna på att lira med sex utespelare, sa Lundsten som förklaring till varför han plockade ut målvakten Richard Zeidlitz.

Nu blev det ju också en "bjudning", eftersom Sura kunde slå in ett femte mål och snygga upp siffrorna.

Sett till hela matchen så var Tierp det absolut bästa laget, även om det inte var någon av lagets bättre insatser den här säsongen.

– Nej, men vi mötte ett lag som inte alls spelade någon bra hockey. Det gjorde väl inte vi heller, men vi vann ju och avslutade snyggt på så sätt, summerade Lundsten.

Hemmalaget tilläts vinna första perioden med 3-2, trots att Tierp hade spelövertaget och vann skotten med 17–12.

Tomas Berlin, som blev matchens bäste poängplockare, såg till att kvittera efter 28,12 på ett målpass från tvillingbroder Tobias.

Det blev sedan också både ett fjärde och ett femte Tierpsmål innan Sura fick komma med i målprotokollet. Inför slutperioden var ställningen 4–5.

Tierp gjorde den här kvällen två mål i power play. Det första kom när Marcus Skoglund kvitterade till 1–1 i första perioden och Jacob Alner öppnade målskyttet i slutperioden med att sätta 4–6 på pass från Marcus Skoglund.

Med dryga fem minuter kvar så kom gästernas sjunde – också inspelat av Jacob Alner.

Tre sekunder före slutet kunde sedan den här målrika matchen avslutas med ett Suramål i tom kasse.

SÖREN ÅKERMAN

$1

SURAHAMMAR–TIERP HOCKEY 5–7 (3–2, 1–3, 1–2)

$1

Målen: 1–0 Robert Johansson (0,19), 1–1 Marcus Skoglund (2.13), 1–2 Tomas Berlin (2,57), 2–2 Martin Johansson (10,28), 3–2 Henrik Thelin (19,16). 3–3 Tomas Berlin (28,42 ), 3–4 Anders Karlsson (32,44), 3–5 Joakim Sjögren (36,11), 4–5 Robin Lindberg (38,01), 4–6 Jacob Alner ( 47,42), 4–7 Jacob Alner (54,35), 5–7 Robert Johansson (59,57).

 

Tierps tre stjärnor

3: Johan Lindvall b

2: Jacob Alner f

1: Tomas Berlin f

Mer läsning

Annons