Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målskyttet vill inte lossna för "Bäckis"

Förra säsongen: Rookiesuccé i NHL. I år: Inte ett enda mål. Det går tungt för Nicklas Bäckström just nu.

Annons

Förra året hyllades Nicklas Bäckström efter en strålande debutsäsong i Washington Capitals. "Bäckis" nominerades till årets rookie och inför årets säsong var förväntningarna höga. Men i stället för en fortsatt succé har årets säsong varit lite av en besvikelse för den tidigare Brynässpelaren. Efter tolv omgångar är han fortfarande mållös och har bara noterats för fyra assists – något som ger honom en blygsam 327-plats i poängligan och bara en åttondeplats i Capitals interna poängliga.

Men det är inte bara "Bäckis" det går tungt för. Kedjekompisarna Alexander Ovetjkin och Viktor Kozlov har haft minst lika svårt att hitta målet.
– Vi har haft det lite segt alla tre och haft svårt att få dit pucken. Jag kan bara säga att vi varit dåliga, säger Bäckström till Expressen.
Om de höjda kraven på honom inför årets säsong säger han:
– Det tycker jag inte borde påverka mitt spel. Nu är det bara att gå på hårt och hoppas att det lossnar.

I nattens match besegrade Washington Carolina med 3–2, och det blev inga poäng för Nicklas Bäckström då heller. Inför matchen flyttades både "Bäckis" och Kozlov från förstakedjan. I stället matchades Alexander Ovetjkin med Alexander Siomin och Sergej Fedorov, något som blev ett lyckat drag – Siomin noterades för två mål och Fedrov för ett. Ovetchkin passade fram till alla tre målen.
Nu hoppas Nicklas Bäckström att målskyttet ska lossna igen.
– Man kan ju alltid hoppas på det, säger han till Expressen.

Mer läsning

Annons