Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målsumpningar fällde Tierp Hockey

Trots att Tierp spelade en mycket bra hockey på söndagskvällen blev det en ny tung uddamålsförlust.
Borlänge som håller till i toppskiktet av hockeyettan kunde åka hem med en 4–3 seger.

Annons

Dalmasarna ska också vara mycket nöjd med fullpoängare efter matchen i Vegahallen.
– Ja, grabbarna spelade en fantastiskt bra hockey. Men tyvärr får vi inte i pucken trots frilägen, suckade hemmatränaren Torleif Lundsten efter den knappa förlusten.

Ja, även i onsdags blev det en 1–2 förlust i bortamötet med topplaget Enköping. Detta trots en stark forcering i slutskedet av matchen.

Redan i den första perioden i mötet med Borlänge visade Tierp att man var på bettet spelmässigt. Men det som fattas är effektiviteten framför motståndarmålen.

– Ja, tyvärr har vi i många lägen stolpe ut. Men vi skjuter också både på målvaktens benskydd och även i plockhandsken, sa Lundsten, som för övrigt var fåordig på presskonferensen.

Kämpatakterna och spelet i boxplay var inget att klaga på och i första perioden råkade Tierp ut för tre utvisningar i rak följd. Under halvannan minut tvingades hemmalaget också att lira tre mot fem.

Men det gjorde Tierp mycket bra och Borlänge fick ingen utdelning i form av mål.

Vi noterade bra skottlägen för både Tomas Berlin, Tomas Andersson och Peter Andersson. Men nättrasslet uteblev och perioden slutade 0-0.

I upptakten av mittenperioden lirade Tierp med en man mer på rinken. Men det som inte fick hända var att det var gästerna som nätade. I det absoluta slutskedet av Tierps power play så tilläts Borlänges mest namnkunnige lirare Anders Löwdahl (med rutin från spel i elitserien med Mora) åka slalom genom hemmaförsvaret och 0-1 var ett faktum.

Efter dryga sex minuter så kunde dock Tierp också måla. Här var det Tobias Berlin, efter pass från Johan Agu, som kvitterade.

I mitten av perioden och i spel fyra mot fyra var Agu åter med i bilden. Med tungt skott uppe i det högra krysset såg Johan till att Tierp gick upp i ledning.

Direkt efter ett box play-läge kunde gästerna kvittera. Johan Sterner satte 2-2 pucken bakom Peter Skoggård i hemmakassen.

Under andra periodens senare del så hade både Jacob Alner och Tomas Berlin jättelägen att måla för Tierp. Men tyvärr fanns inte den rätta skärpan där.

Perioden blev jämn målmässigt men hemmalaget vann skotten.

I upptakten av slutperioden så var både Alner och Tomas Berlin rena med Kristoffer Johansson i Borlängemålet utan att lyckas "sätta" pucken.

I stället fick gästerna överraskande utdelning. Det var Jens Nielsen som med ett distanskott överlistade Skoggård.

Trots att det var hemmalirarna som hade grepp så kom ännu ett snöpligt mål i baken.

Ska man kritisera hemmaspelarna för något, utöver bristerna framför motståndarmålet, så var det passningspelet. Där bommades i flera fall i avgörande pass.

Efter dryga 14 minuter av slutperioden så kom ändå en reducering. Nu spelade Tierp fem mot tre och Tomas Berlin framspelad av tvillingbroder Tobias låg bakom 3-4 målet.

Under slutskedet, så hade Tierp ett bastant övertag och med minuten kvar lämnade också Peter Skoggård kassen och nu radade hemmalaget upp chanser. Men tyvärr för Tierp så stod sig 3-4 fram till slutsignalen. Detta trots att hemmagrabbarna vann skotten med förkrossande 13-3.

Utöver "stjärngossarna" så gav också Torleif Lundsten ett extra plus till backen Peter Andersson.

Mer läsning

Annons