Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måltorkan fortsätter för Bäckis

Seger och en passningspoäng till det avgörande målet. Det var glädjeämnet för Nicklas Bäckström i 3–2-vinsten över Florida. I övrigt är det motflyt för Washingtonstjärnan som inte gjort mål på 16 matcher.

Annons

– Frustrerande, men det är bara att jobba på så kommer det till slut, sade Bäckström.

Förra säsongen blev han bäste svenske målskytt i NHL med 33 fullträffar. Nu har han inte fått sträcka armarna i vädret för att fira ett eget mål sedan den 1 december då han blev tvåmålsskytt i bortasegern över St Louis. Så länge har den svenske stjärnan inte gått mållös sedan debutsäsongen i ligan 2007–08.

– Det kändes hyfsat i dag, men det studsar inte rätt för mig. De enkla målen kommer inte, sade svensken som sköt två skott mot Floridas målvakt Scott Clemensen.

Tränaren Bruce Boudreau hade särat på Bäckström och ryske superstjärnan Alexander Ovetjkin. I stället fick unge rookien Marcus Johansson gå in som center bredvid Ovetjkin. Men i början av andra perioden parades frontfigurerna ihop igen sedan laget inte skapat något framåt.

– Han gör så i bland för att få fart på oss, sade Bäckström som gjort 38 poäng, elva mål och 27 assist, på 42 matcher.

Flera av de bästa spelarna har haft måltorka hos Stanley cup-utmanaren. Bland annat Ovetjkin som nu slog till med sitt 15:e mål när han gjorde det vinstgivande 3–1-målet sedan Bäckström startat spelvändningen.

Det blev ändå en nagelbitare på slutet när Florida reducerade och "Bäckis" sedan visades ut för en crosschecking med 1.05 kvar av tredje perioden.

Förutom att Bäckström spelat 16 mållösa matcher i rad så har den andre ryske stjärnan, Alexander Siomin, gått mållös från 14 raka.

– Det är klart jag är orolig, det är ju två av våra bästa spelare, sade Boudreau.

Mer läsning

Annons