Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målvakter och backar toppar Sportens betygsliga

Juluppehåll i elitserien – då sammanfattar vi brynäsarnas prestationer hittills.

I betygstoppen finns inte oväntat två målvakter och tre backar.

Annons

Jörgen Sundqvist är en av backarna som ligger allra högst upp när vi sammanräknat snittbetygen för Brynässpelarna efter 31 matcher. Och han är nöjd med sin säsong så här långt.

– Jag tycker att det har gått bra. Jag har fått mycket förtroende från tränarna och när man har självförtroende rullar det bara på. Kanske har jag också höjt min lägstanivå en aning, säger Sundqvist, som förmodligen är den som täckt flest puckar av samtliga brynäsare under hösten.

Han brukar också alltid få beröm av sina tränare efter matcherna eftersom han alltid ger exakt hundra procent varje gång.

Hur orkar du med det?

– Om jag inte är inne i hallen försöker jag koppla bort ishockeyn. Det kanske kan vara en orsak. När jag väl kommer till ishallen kopplar jag på en annan grej i huvudet och då är det bara hockeyn som gäller.

Så du är ingen idrottsnörd utanför planen, alltså?

– Jo, idrott... Jag gillar ju fotboll (Man United är favoritlaget), men jag skulle aldrig orka titta på en hel ishockeymatch om vi själva är lediga en kväll.

Vilka tycker du har skött sig bra i Brynäs hittills?

– ”Markan” såklart, han har hållit oss kvar i många matcher. Sedan tycker jag att Petri Kokko har varit bra, även om han inte hunnit spela så mycket på grund av sin skada. Men det var en bra värvning. Juuso Hietanen har spelat mycket i alla matcher och jag tycker att han har gjort det bra också.

Bara målvakter och backar i toppen på vår poängliga. Varför är det så, tror du?

– Det är väl för att vi har släppt in så få mål, det kan göra att betygen höjs för de spelarna. Det är det enda jag kan komma på.

Hur sammanfattar du hösten för lagets del?

– Godkänt, det är det. Slutspel är vårt mål och vi ligger ju där nu. En period var det för många kryss och förluster, men på slutet ryckte vi upp oss. Det vi har bevisat i alla fall är att vi är väldigt svårslagna, om man ser på topplagen har ju de ungefär lika många förluster som vi har.

En detalj bara... Brynäs har ingen bland topp 25 i utvisningsligan. Bra eller dåligt?

– Det är positivt. Ju färre boxplay desto större chans att vinna matcherna.

Ingen risk att ni är för snälla?

– Nä, det tycker jag inte. Sedan kan det vara så att vi inte har någon som är utvisad jättemycket, utan sprider ut det på fler. För snälla tycker jag verkligen inte att vi har varit.

Det är frivillig träning onsdag och torsdag – hur gör du?

– Eftersom jag har varit sjuk (missade de två senaste matcherna) tänkte jag försöka vara med på torsdag i alla fall.

– Jag hade feber och hosta, men det var ingen svininfluensa. Jag skulle ha vaccinerat mig i dag, men eftersom jag fortfarande är förkyld vill jag vänta så att jag inte får feber igen.

Slutligen – hur firar du julen?

– Hemma i Gävle. Det kommer lite släkt på besök.

 

Mer läsning

Annons