Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vill bli klubbdirektör

I går berättade Sporten att Jan Reander vill bli ny klubbdirektör i Brynäs. Men han är långt ifrån ensam om att vilja ha jobbet.
– Det finns väldigt många sökande, säger Brynäs ordförande Christer Sundin.

Annons

Brynäs IF:s ordförande Christer Sundin har fått listan på de personer som sökt tjänsten till ny klubbdirektör i Brynäs. Och det är ett stort antal som slåss om jobbet.
– Jag kan inte säga hur många det är eftersom jag nyss fått listan. Men det är både kvinnor och män som sökt, säger Sundin.
I går berättade Sporten att förre styrelsemedlemmen Jan Reander är en av de som sökt jobbet som ny klubbdirektör. Men även en av de nuvarande styrelsemedlemmarna vill ha tjänsten – den tillförordnade klubbdirektören Hans-Göran Karlsson.
– Jag har sökt jobbet. Jag blev uppringd av rekryteringsföretaget (Proffice) som ville att jag skulle söka, berättar han.

 

Men det är inte är säkert att den nye klubbdirektören kommer att presenteras innan årsmötet 16 juni, som man tidigare sagt. Frågan är så pass känslig att sannolikheten är stor att man väntar, bland annat på grund av det faktum att delar av den nuvarande styrelsen kommer att bytas ut då tre ledamöters mandatperiod nu går ut.
Christer Sundin menar att det kan vara bra att den nya styrelsen därför fattar beslutet om vem som får tjänsten som ny klubbdirektör. Men han säger också att han inte ser några problem om den nuvarande styrelsen tar beslutet.
– Nej, den nuvarande styrelsen har den integritet som krävs för att göra det. Men vi vill förstås också att rekryteringsföretaget får den tid de behöver att göra sina tester och intervjuer innan de så småningom kommer fram till de namn som styrelsen sedan ska välja bland.

 

Hans-Göran Karlsson, som varit tillförordnad klubbdirektör de senaste månaderna, vill i alla fall fortsätta det jobbet också permanent. Men då kan han naturligtvis inte fortsätta sitt uppdrag som styrelseledamot i Brynäs IF.
– Nej, absolut inte. Då är man tjänsteman och kan inte sitta i styrelsen.
• Vad tror du om dina chanser att bli klubbdirektör?
– Jag har ju en nackdel genom att snacket har gått att Brynäs bara rekryterar internt. Men jag tycker inte att det är så. Jag vill att bäste man ska ”vinna” och att det blir det bästa för Brynäs.
– Därför är det skönt att det är ett annat företag som står för rekryteringen, säger Hans-Göran Karlsson.

 

Ordföranden Christer Sundin vet själv inte om han kommer att sitta kvar på den posten efter årsmötet.
– Nej, det är ju för det första inte en fråga som jag avgör utan medlemmarna. Men jag ska ta ett rejält snack med valberedningen hur de bedömer chansen för mig.
• Så du är intresserad av att fortsätta som ordförande i Brynäs?
– Vi har ju inlett ett bra arbete med att rekonstruera klubben och ibland triggas man av känslan att lämna en förening i bra balans. Och det finns många viktiga frågor att få vara med och besluta om. Vilken roll ska Brynäs ha i Sverige och elithockeyn? Hur blir det med utökningen av elitserien? Champions Hockey League? Det finns många intressanta frågor att jobba med.

Mer läsning

Annons