Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Månsson får tampas mot sina gamla lagkamrater

Han lämnade Brynäs för Skellefteå för att få lite omväxling. Nu ställs lagen mot varandra och den största skillnaden är att Brynäs har blivit ett topplag.
– Det kommer att vara en speciellt match för mig , helt klart, säger Mathias Månsson.

Annons

Han gjorde 29 poäng (8+21) på 46 matcher och med det blev han fjärde bäste brynäsare poängmässigt efter Pavel Brendl, Micke Lind och Daniel Widing.

I kvalspelet gick det inte lika bra och han gjorde fyra poäng (2+2) på tio matcher och var med det inte bättre än delad tia i interna poängilgan.

Men under seriespelet var han tillsammans med Pavel Brendl en av de största profilerna i förra säsongens Brynäs. När han sen lämnade för Skellefteå var det många som – trots att han inte imponerade i kvalet – trodde att han skulle bli svår att ersätta.

– Jag trivdes bra i Brynäs och jag var ju en Brynäsare från när jag var liten. Men jag hade spelat där i tre år och kände att det var dags att prova på något nytt. Sen får vi se om det var ett bra beslut eller inte, säger Mathias Månsson.

Sedan dess har det gått spikrakt uppåt för det Brynäs Månsson lämnade och för hans Skellefteå har det väl gått sådär.

– Jag tycker att vi skulle ha vunnit tre matcher till. Men vi jobbar hårt och vi har ett spelsätt som är lite likt Brynäs, säger Månsson och syftar på att lagen har släppt in lika lite mål.

Mathias Månsson, som för övrigt är uppvuxen i Hofors, har fullt förtroende från lagledningen och får spela i förstafemman tillsammans med Brad Moran åtta poäng (2+6) och Niko Dimitrakos, även han åtta poäng (4+4). Själv har Månsson producerat fem poäng (2+3) hittills och det är han inte nöjd med.

– Nä jag skulle ha kunnat gjort två till. Jag har ju missat i princip öppet mål två gånger, men annars tycker jag det har gått bra i inledningen.

Hur kommer han då att känna för att spela mot klubben han har supportat sedan barnsben och också spelat i under tre år?

– Det kommer att kännas helt klart. Hur vet jag inte, men det kommer kännas jävligt speciellt. Jag har kontakt med många i Brynäs fortfarande och jag önskar dom all lycka i serien.

Mer läsning

Annons