Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markström drar igång säsongen – i Lake Placid

Jacob Markström och Anton Persson åker till USA på söndag. Med J 20-landslaget. – Det gäller att visa framfötterna, säger Anton.

Annons

Brynäs IF har två spelare med i J 20-landslagets trupp, som i dag samlas för ett knappt två veckor långt läger. Målvakten Jacob Markström, 18 år, och forwarden Anton Persson, 19 år, är laddade inför dagens tidiga avresa till Stockholm.

– Jag ser fram emot det riktigt mycket. Vid det här läget är man verkligen sugen på att gå på is, träna och spela matcher, säger Jacob.

Lägret inleds med några dagars ispass och teorisnack i Ritorps Ishall i Solna. På lördag väntar AIK i en träningsmatch, innan landslaget flyger till USA på söndagen för att traditionsenligt delta i turneringen Summer Junior Camp.

– Vi flyger till New York och åker sedan vidare med buss till Lake Placid, berättar Anton.

Där väntar totalt fyra matcher mot två amerikanska landslag i samma ålder.

– Det blir jäkligt kul och inspirerande. Vi har ett bra lag på papperet. Det är egentligen bara Magnus Pääjärvi-Svensson som saknas, säger Anton som har samlat på sig en hel del landslagsrutin.

– Jag har ju varit med nästan hela vägen från U 16.

Hur är formen just nu?

 

– Det är lite svårt att bedöma. När man går på is brukar det ta ett tag innan man hittar in i tempot. Man får nästan en chock när man går på is och kör stenhårt direkt.

Anton är en defensivt skicklig forward, som kan konsten att döda utvisningar. Han är medveten om den tuffa konkurrensen i J 20-landslaget, som coachas av Pär Mårts.

– Konkurrensen är grym. Men det är bara att ge järnet. Det är nyttigt att spela på små rinkar, det brukar bli ett jäkla tempo.

Kvalseriehjälten Jacob Markström känner att allvaret med Brynäs i elitserien närmar sig med stormsteg. Trots värmen hemma i Gävle välkomnar han resan till USA.

– Det ska bli riktigt kul att träffa grabbarna i landslaget. Vi har ett bra lag.

Känner du dig väl förberedd?

 

– Absolut, både fysiskt och psykiskt. Just nu är det viktigt att fokusera på allt, både på och utanför isen. Nu gäller det att vara professionell.

Jacob Markström och Anton Persson har packat väskorna för ett antal viktiga dagar i landslagströjan.

Mer läsning

Annons