Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markström knäckte mästarna också

Jacob Markström svarade för en ny stormatch i går. Han räddade Brynäs i den sista perioden.
– Jag fokuserar på nästa puck hela tiden, säger "Markan" efter 3–1-skrällen mot HV 71 i Kinnarps Arena.

Annons

Brynäs har fått en pangstart på elitserien. Det är till stor del Jacob Markströms förtjänst. Han följde upp torsdagens imponerande insats mot Färjestad med ett lika lugnt och förtroendeingivande agerande mot HV 71.
Efter Brynäs utmärkta andra period hamnade Markström under rejäl press i början på den tredje. Andreas Falk reducerade till 1–2 redan efter en minut och 15 sekunder. Därefter fick Markström göra några spektakulära räddningar.
– HV gick ut väldigt hårt i den tredje perioden, men det var bara att kriga på. Det gäller att offra sig för laget, säger Jacob och fortsätter:
– Hela laget stod för en otrolig kämpainsats. När HV låg under med två mål la de in varenda puck mot mål och jag fick jobba. Men försvaret hjälpte mig.
Han var minst sagt belåten med säsongens första trepoängare och fortsatte att hylla laget.
– Det är en otroligt bra sammanhållning i laget. Det såg man inte minst i dag.
• Räknar du med att du är nummer ett i målet nu?
– Absolut inte. Lindbäck (Anders) är en väldigt bra målvakt, så ingenting är givet. Jag vet inte om jag kommer att spela nästa match.
Hur som helst, med Markström i målet är Brynäs ett svårslaget lag. Tränaren Niklas Czarnecki var givetvis nöjd med Markströms insats, men han betonar än en gång hur betydelsefullt det är att alla spelare drar sitt strå till stacken.
– Markström spelar som bäst när vi behöver det som mest. Bland annat gjorde han en fantastisk räddning strax efter deras reducering.
– Samtidigt vill jag framhäva att alla spelare är lika viktiga. Vi slår inte HV 71 borta om några spelare faller ur ramen. Det här hade inte gått utan kollektivet, säger Czarnecki.
I nederlagets stund passade HV:s tränare Kent Johansson på att berömma Jacob Markström.
– Markström är jätteduktig, säger Kent när han får sammanfatta matchen på presskonferensen.
Brynäs andra period var en fröjd för ögat.
– Det är nog vår bästa period hittills. Vi kontrollerade spelet och var täta i defensiven. Det kändes så tryggt och stabilt, säger Czarnecki.
När Markström väl hade klarat av den värsta pärsen i inledningen på den tredje perioden, kände Czarnecki segervittring.
– Det är viktigt att titta på hur HV fick ta sina avslut, varifrån de sköt, hur stressade de var, och så vidare. Under de sista tio minuterna kändes det relativt lugnt, säger Czarnecki.
Brynäs har fått en pangstart på elitserien. Det är inte bara Jacob Markströms förtjänst.

Mer läsning

Annons