Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markström mot NHL

Tomas Vokoun mot José Théodore. Ett tecken på att Florida Panthers nu tänker satsa på Jacob Markström som NHL-lagets etta kommande säsong?

– Jag slåss om en plats i alla fall, säger förre Brynäsmålvakten, som nu också börjar bli kvitt sin knäskada.

Annons

Under debutåret den gångna säsongen valde Jacob Markström att lämna Brynäs för att försöka ta en plats i Florida Panthers.

Men konkurrensen var lite väl hård för målvaktstalangen när världsmästaren Tomas Vokoun var given etta i klubben – och Markström tvingades ner till farmarligalaget Rochester Americans.

Det blev bara en NHL-match för Markström, mot New Jersey fick han hastigt NHL-debutera – men kommande säsong är säsongen då förre Brynäsmålvakten på allvar försöka ta en plats i världens bästa liga. Då får han också betydligt enklare konkurrens.

Tjecken Vokoun lämnar nämligen klubben och har skrivit på för Nicklas Bäckströms Washington Capitals. Bara några dagar tidigare gjorde istället Florida klart med José Théodore, en målvakt halvt på dekis och som bara spelade ett 30-tal NHL-matcher för Minnesota i fjol.

Tillsammans med Scott Clemmensen krigar de om förstaspaden i Florida.

– Jag kan inte påverka vilka målvakter som kommer och går. Men mina ambitioner är fortfarande desamma – jag ska göra allt för att ta en plats i NHL, säger Markström till Sporten.

– Och den målsättningen hade jag ju också när jag åkte över förra säsongen, tillägger han.

På söndag flyger Markström till Florida för att vara med på klubbens sommarcamp. Dessutom ska han göra ytterligare en undersökning av knäet som han skadade förra säsongen och som gjorde att han tvingades ge upp säsongen i förtid.

– Det känns bara bättre och bättre. Nu har det nästan helt läkt, säger Markström, som därefter vänder hem till Sverige igen innan Florida börjar den nya säsongen i augusti.

Mer läsning

Annons