Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markström ”slipper” spela juniorturnering

Jacob Markström är så given i det svenska JVM-laget att han inte behöver spela landslagets träningsturnering i Uppsala om tre veckor.
– Han behöver inte bevisa något mer för mig, säger förbundskaptenen Pär Mårts.

Annons

Jacob Markström gör succé i elitserien. Men när juniorlandslagets coach Pär Mårts i går tog ut den svenska truppen till en fyranationsturnering i Uppsala fanns inte ”Markan” med i laget.

Men lugn – Markström är inte petad. I stället är han så given att han inte behöver vara med och spela.

– Jacob har spelat så bra i höst att han inte behöver bevisa något mer för oss i ledningen. Fortsätter han så här ska han vara med i junior-VM, det är inget att hymla om, säger Pär Mårts.

Som även låter Modos jätteback Victor Hedman vila från turneringen i Uppsala där Sverige möter Tjeckien, Ryssland och Finland 7-9 november.

Även Brynäs tränare Niklas Czarnecki tycker att den lösningen känns bäst för alla parter.

– Jag har pratat med Pär Mårts om det här och vi har kommit fram till att det är bäst att Markan får vila och träna under uppehållet, säger Czarnecki.

– Nej, han ska vara hemma, säger Czarnecki.

På samma fråga är dock Pär Mårts mer svävande i sitt svar.

– Jag har inte pratat med Bengt-Åke Gustafsson om det här, men i fjol tog vi inte ut Jonas Enroth till juniorturneringen och då blev han uttagen till Tre Kronor i stället.

– Jag vet inte hur Bengt-Åke tänker runt det här, säger Mårts.

Däremot kommer Jacob Markström att finnas med juniorlandslaget under en av dagarna nere i Uppsala där truppen samlas redan tisdagen den 4 november.

– Det kommer ju ett JVM senare och vi åker till Kanada redan den 14 december (JVM spelas i Ottawa 26 dec-5 jan) och därför kan det ändå vara viktigt för Jacob att få vara med lite och träffa grabbarna och känna att han är en i gänget, säger Pär Mårts.

Till turneringen i Uppsala finns bara en brynäsare uttagen, Anton Persson, som just nu är utlånad till Oskarshamn.

– Jakob Silfverberg är en som finns med i tankegångarna även om han inte blev uttagen nu.

Jacob Markström, som kommer ersättas av Anders Lindbäck under junior-VM, själv tar uppståndelsen med ro:

– Landslaget är inget jag tänker på direkt. Just nu är det Brynäs som jag fokuserar på och det är det som gäller, säger han.

Mer läsning

Annons