Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mårts besviken över Bertilssons skada

I går berättade Sporten att Brynäsbacken Simon Bertilsson tvingas avstå junior-VM. Knäskadan sätter stopp.
Juniorkronornas förbundskapten Pär Mårts mottog beskedet med besvikelse.
– Det är synd. Han har tagit ett enormt kliv framåt, säger Mårts.

Annons

I tisdags samlades JVM-laget i Uppsala, och i går fick media möjligheten att pejla läget med respektive JVM-stjärna inför dagens avresa mot Kanada.

Brynäs målvakt Jacob Markström var en av de spelare som flest ryckte i, och många var också nyfikna på förbundskaptenen Pär Mårts tankar inför mästerskapet.

– Det här ska bli otroligt kul. Redan i samband med sista sekunden i fjolårets final påbörjade vi arbetet med att bli ett vinnande lag. Vi har tagit ett stort steg, men har samtidigt en bit kvar, säger Mårts.

Då NHL-klubben Ottawa Senators inte ville släppa sin back Erik Karlsson till JVM, fick förstereserven Simon Bertilsson en plats i laget. Men glädjebeskedet förbyttes snabbt i besvikelse, då det visade sig att Bertilssons ledbandsskada i knäet var så pass allvarlig att han inte skulle kunna gå för fullt.

Mårts tycker att Brynäsbacken har tagit ett stort steg i utvecklingen, och han ser bortfallet som ett avbräck.

– Absolut. Simon var ju med i U18-VM i fjol och han har tagit ett enormt kliv framåt sen dess. Simon är en tuff och spelande back som varit bra i Brynäs, och han hade säkert gjort bra ifrån sig i JVM, säger Mårts.

Juniorkronorna åker till Kanada med sex backar, men det är tänkt att en sjunde back ska komplettera truppen innan första gruppspelsmatchen mot Tjeckien den 26 december.

– Jag går inte ut med några namn än, men jag ska prata med reserverna och få en sjunde back klar så snabbt som möjligt, säger Mårts.

Är det ett problem att ni inte åker med sju backar från början?

– Nej, jag ser det snarare som en möjlighet. Huvudsaken är att vi får hit spelaren i tid så att han hinner anpassa sig till tidsomställningen.

Jacob Markström var på gott humör i samband med gårdagens pressträff. Med ett JVM i bagaget vet han vad som väntar.

– Jag är riktigt sugen på att åka iväg nu. Det känns som att jag har fått lite mer kött på benen, jag vet hur det kommer att bli när vi väl kommer till Kanada, med fansen som är där och allt runtomkring. Jag vill bara att det ska dra igång nu, säger ”Markan” med ett leende.

Brynäs JVM-debutanter Jakob Silfverberg och Anton Rödin såg också ut att trivas i hotellfoajén.

– Det här ska naturligtvis bli grymt kul, men jag har inte fått de där riktiga JVM-vibbarna än. Men det blir nog mer av det när vi väl är på plats i Kanada, säger Silfverberg.

– Det här blir en jäkligt kul upplevelse. Nu är det bara detta som gäller, säger Rödin.

Juniorkronorna har sex isträningar och två träningsmatcher på programmet i Kanada innan allvaret börjar 26 december.

026-15 93 78

Mer läsning

Annons