Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: Brynäs föll stort i Linköping

Soppan tog slut.

Ett skade- och sjukdomsdrabbat Brynäs föll stort i Linköping i den sista elitserieomgången före jul. Det spelade ingen roll att målvakten Jacob Markström storspelade som vanligt. Linköping vann rättvist med 5-0 (1-0, 2-0, 2-0) mot ett tröttkört bortalag.

Matchbloggens David Blomster följde matchen minut för minut.

Annons

JUST NU: Linköping-Brynäs 5-0 slut

 

Jaha, då var vi klara för i kväll. Nu tar elitserien uppehåll. Nästa match för Brynäs spelas hemma mot Frölunda den 26:e, annandag jul. Matchbloggen tackar för i kväll och får väl passa på att önska god jul. Trots förlusten i kväll får Brynäs fira jul på rätt sida om slutspelsstrecket eftersom Timrå förlorade borta mot Rögle.

 

Matchen i siffror, period 1:
1-0 13:57 Mikael Håkanson (Tony Mårtensson, Patrik Zackrisson), spel fem mot fyra

Period 2:
2-0 13:03 Mikael Håkanson (Magnus Johansson, Tony Mårtensson)
3-0 19:17 Patrik Zackrisson (Magnus Johansson, Mikael Håkanson), spel fem mot fyra

Period 3:
4-0 01:55 Jaroslav Hlinka (Jari Tolsa, Magnus Johansson)
5-0 11:21 Erik Andersson (Jan Hlavac, Jari Tolsa), spel fem mot fyra


Skott: 45-21
Utv.min: 12-18
Tekningar: 38-33
Publik: 7 530 

 

Bara att hålla med Molin, Brynäs var bra med i matchen i en och en halv period, sen var det bara ett lag på banan.

 

- Riktigt jävla dåligt, jag tycker vi gör en bra match halvvägs men sen vet jag inte vad vi gör. Efter deras 3-0 faller vi ihop. I alla fall kul att se hur Markström håller oss kvar i matchen, säger Ove Molin i PPV-sändningen.

 

21-4 i skott för Linköping i sista perioden, totalt 45-21.

 

Matchen slut.

 

Stolpskott, Linköping! 

 

Två minuter kvar av matchen.

 

Brynäs fulltaligt.

 

14.59: Utv, Brynäs: 2 min Simon Löf (tripping).

 

Linköping ökar på i power play, luften har gått ur Brynäskillarna. Det är hemmalaget som dikterar villkoren fullständigt just nu.

 

MÅÅÅÅL!
11.21: 5-0 Erik Andersson (Jan Hlavac, Jari Tolsa), spel fem mot fyra.

 

10.36: Utv, Brynäs: 2 min Jonathan Granström (interference).

 

Brynäs fulltaligt. 

 

7.20: Utv, Brynäs: 2 min  Victor Berglind (hooking).

 

En ganska logisk time out, skotten är 12-1 för Linköping efter bara sex minuter av den tredje perioden.

 

6.03: Time out, Brynäs.

 

5.25: Ny kanonräddning av Markström när Linköping kommer två mot en och Hlinka avslutar direkt på en sidledspass.

 

Linköping fulltaligt.

 

2.41: Utv, Linköping: 2 min Niclas Hävelid.

 

Markström första misstag i matchen, han försöker stöta bort en puck med klubban men halvmissar och Hlinka kan sätta 4-0.

 

MÅÅÅL!
1.55: 4-0 Jaroslav Hlinka (Jari Tolsa. Magnus Johansson).

 

1.26: Nytt ribbskott av Linköping, den här gången är det Hlavac som från nära håll skickar upp pucken i ribban. 

 

Tredje perioden är i gång.

 

Läget på övriga arenor: Skellefteå-Frölunda 1-3, Rögle-Timrå 1-1, Djurgården-Södertälje 3-1, HV 71-Färjestad 3-1, Luleå-Modo (start 18:30).

 

Andra perioden i siffror:

2-0 (13:03) Mikael Håkanson (Magnus Johansson, Tony Mårtensson).
3-0 (19:17) Patrik Zackrisson (Magnus Johansson, Mikael Håkanson), spel fem mot fyra. 

Utv, min: 4-2
Skott: 17-11
Tekningar: 12-9

 

Tycker Brynäs inledde andra perioden bra, fick ett par numerära överlägen och en kvittering var inte långt borta - men ju längre perioden led desto mer tog hemmalaget över kändes det som. Markström tvingades till den ena frilägesräddningen efter den andra men till slut fick hemmalaget utdelning och 3-0-målet här i slutet gör uppförsbacken brant för Brynäs inför tredje. 

 

Andra perioden slut.

 

Det hängde i luften, nu blir det väldigt svårt för Brynäs att få med sig poäng.

 

MÅÅÅÅL!
19.17: 3-0 Patrik Zackrisson (Mikael Håkanson), spel fem mot fyra.

 

17.55: Utv, Brynäs: 2 min Steve Dixon (puck out). 

 

17.24: Mycket, mycket Linköping just nu. Brynäs kommer inte ur egen zon.

 

16.30: Håkanson fri med Markström lägger pucken i ribban!

 

Det är bara att applådera hemmalaget som bjuder på ett fantastiskt snyggt 2-0-mål. Först Mårtenssons långa diagonalpasss till Magnus Johansson som i sin tur fintar skott från backposition men istället för att skjuta lägger en stenhård macka på bladet till Mikael Håkansson som står parkerad vid bortre stolpen och bara har att styra in pucken i det öppna målet.

 

MÅÅÅÅL!
13.03: 2-0 Mikael Håkanson (Magnus Johansson, Tony Mårtensson).

 

11.30: Två måt ett-läge för Brynäs där Molin spelar fram Berglind som tyvärr inte får till skottet.

 

Bra byte av Brynäs fjärdekedja som skapar lite oreda i hemmazonen. Spelet vänder och Markström svarar för en ny prakträddning. Hlinka styr framför mål på Mårtenssons framspelning. Allt som oftast handlar det om hemmalagets förstafemma när vi snackar Linköpingschanser.

 

Halva matchen spelad.

 

Linköping fulltaligt.

 

Jämtins fjärde utvisning i matchen om jag räknat rätt.

 

6.51: Utv, Linköping: 2 min Andreas Jämtin (charging)

 

5.20: Vilket målvaktsspel av Markström! Mårtensson sopren med Markan som läser backhanddragningen perfekt.

 

Linköping fulltaligt.

 

3.02: Bra pp-spel av Brynäs. Trippelchans där Dixon och Kahnberg hugger på varsin retur.

 

2.20: Utv, Linköping: 2 min Andreas Jämtin.

 

1.32: Mårtensson och Håkanson i nytt sevärt samarbete. Håkanson provar en backhanddragning ensam med Markström men den går inte Brynäsmålvakten på. Bra Markan!

 

Andra perioden är i gång!

 

Jag beklagar att all text blir fetstilad, har försökt att göra något åt det i pausen men tyvärr utan framgång. Nånting har hakat upp sig helt enkelt.

 

Brynäs har spelat tufft och aggressivt  i egen zon.
"Vi ska stå upp för varandra och det tycker jag att vi har gjort i den första perioden. Kan vi fortsätta spela så här, krympa ytor och ligga nära deras spelare så kommer också vi att få chanser, vi kommer inte att vika ned oss, säger Simon Bertilsson när han intervjuas i PPV i pausen.

 

Läget på övriga håll: Skellefteå-Frölunda 0-1, Rögle-Timrå 1-0, Djurgården-Södertälje 2-0, HV 71-Färjestad 2-0, Luleå-Modo (start 18:30)Första perioden:
13:57 1-0 Mikael Håkanson (Tony Mårtensson, Patrik Zackrisson, spel fem mot fyra.

Skott: 7 - 6
Utv.min: 6 - 10
Tekningar: 11 - 11
Första perioden slut.En minut kvar av första perioden.17.52: Böljande sekvens där lagen växlar chanser, Lauritzen skjuter ett skott som Engstrand lämnar retur på och Silfverberg vräker sig fram men får ingen riktig träff.Linköping tar ledningen i spel fem mot fyra, Håkanson trycker in 1-0 vid första stolpen på pass från Mårtensson som befann sig i sarghörnet nedanför förlängd mållinje.MÅÅÅÅL!
13.57: 1-0 Mikael Håkanson (Tony Mårtensson), spel fem mot fyra.12.46: Utv, Brynäs: 2 min Alexander Sundström (slashing).Utvisningarna kvittas och det blir spel fem mot fem.9.48: Utvisningar:
Andreas Jämtin (L)
Niclas Hävelind (L)
Simon Bertilsson (B)
Jonathan Granström (B), alla ut 2 min vardera för roughing.Det är Bertilsson som blir sur på Hlinka, det ser Jämtin och skyndar till för att undsätta sin lagkamrat.Fullt slagsmål i Brynäszonen. Utvisningar att vänta...Brynäs fulltaligt.7.43: Utv, Brynäs: 2 min Sebastian Lauritzen (high stick).Fartfylld, kul inledning på matchen. Ett visst övertag för hemmalaget men Brynäs sticker upp emellanåt.Båda lagen fulltaliga.Lauritzen stjäl pucken av hemmaförsvaret och skrinnar in från kanten, kommer lite för nära målvakten och får inte till nåt riktigt avslut. En bra möjlighet hur som helst.3.14: Dubbelutvisning, Jonathan Granström och Andreas Jämtin får två minuter vardera för roughing.3.14: Stolpskott Linköping! Rörigt framför Markström och Hlinka får iväg pucken som glider under Brynäsmålvakten och i dennes vänstra stolpe. Riktigt nära!2.46: Målvaktsbyte i Linköping. Fredrik Norrena åker ut i omklädningsrummet, skadad förmodar vi, och Christian Engstrand kliver in i hemmakssen i stället.00.53: Suverän räddning av Markström på Pontus Petterströms friläge. Petterström drar Markan som ser ut att vara borta men Brynäsmålvakten kommer tillbaka med en fantastisk benparad.00.15: Matchens första skott på mål är Brynäs. Jonas Nordquist testar Norrena från ena tekningscirkeln.Matchen är igång!Dagens domare Thomas Forsström gör sig redo att släppa pucken.(15:56)


Det här är seriens just nu två formstarkaste lag som möts om man ser till de fem senaste omgångarna.(15:44)

God eftermiddag! Elitseriens sista omgång före jul spelas i dag och för Brynäs väntar ett tufft bortamöte med Linköping. Ni hittar Brynäs laguppställning i faktarutan här intill och noterar en ändring jämfört med HV-matchen och det är att Jacob Markström är tillbaka mellan stolparna. I övrigt saknas fortfarande Kokko, Dackell, Sundqvist, Jonsson, Nolander... fyra backar alltså vilket gör att Alexander Sundström får fortsätta lira back.

Mer läsning

Annons