Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: Brynäs kryssade mot Timrå

I kväll är det Timrå som gäller för Brynäs i SCA-cupen i Sundsvall. Matchbloggen finns på plats och rapporterar. Nedsläpp är kl 20.00.

Annons


Därmed tackar matchbloggen för i kväll. Väl mött i morgon, lördag igen. Matchstart 13.30, alltså.

Analys: Kan väl bara konstatera att Timrå var det bättre laget, mer fart i spelet. Brynäs förstalina, som vilade mot Sundsvall var riktigt bra, i övrigt tämligen blekt i Gävlelaget. Men att klara 3-3 mot Timrå, som hittills varit det kanske bästa elitserielaget på försäsongen, är ändå fullt godkänt.

Ny match i morgon för Brynäs. Redan klockan halv två på eftermiddagen syr vi ihop SCA-cupen för Brynäs del med match mot Modo.

Skotten i sista: 9-7. Totalt 38-18 i Timråfavör.

Det blir alltså varken förlängning eller straffar utan matchen slutar oavgjort 3-3.

Tredje perioden slut - och därmed också matchen.

2 sekunder kvar. Tekning i mittzon.

19.40. Kontring och Eero-skott strax utanför.

Timrå vinner tekningen och dumpar in pucken i Brynäszonen. Tryck att vänta

En minut kvar. Puck över sarg, men ingen Brynäsutvisning eftersom det hände i mittzon.

18.30. Timråtryck.

Två minuter kvar.

17.40. Många verkar ivriga att avgöra. Dale Clarke var nyss framme, men precis som Ekholm lite tidigare i perioden tog det stopp.

16.55. Indian av Niclas Andersén gav Timrå chansen att sätta 4-3. Ilkka Pikkarainen styrde dock pucken över från nära håll.

Tre och en halv minut kvar och nu flyttar Timrå fram positionerna. Tekning i Brynäszonen.

16.29. Publiksiffran är 2.050 personer.

15.20. Jakob Silfverberg fick pucken till skänks bakom Timråmålet och hade guldläge att spela in till helt frie juniorkollegan Anton Rödin framför mål. Men valde obegripligt nog att avstå för ett eget avslut ur mycket liten vinkel. Inga problem för Pitkämäki förstås.

14.20. Mycket fram och tillbaka nu, inget ordnat spel alls.

12.30. Timrå fulltaligt.

11.40. Inget vidare pp av Brynäs så här långt. Nu inne i zonen i alla fall, men då schabblas det och Per Hallin kontrar till sig ett halvt friläge. Svedberg räddar dock enkelt.

10.00. Timråchans när Fredrik Hynning frispelades med lite nätt kortpassningsspel och styrde pucken strax över ribban.

Rättvist sett till helheten, men Brynäs har inlett avslutningsperioden bra annars.

Upprinnelsen var att Brynäsbacken Ekholm var på offensiv utflykt men körde fast i Timråzonen, vilket sedan gav en kontring. Ekholms kollega Simon Bertilsson förmådde inte hålla undan Enroth som från högerkanten, snett bakom mål, hittade in till Timrås nyförvärv Valdix (han är på korttidslån några veckor bara) som sköt in pucken mellan benen på Svedberg från nära håll. Otagbart.

6.12. Niklas Svedberg ligger på rygg och har ont efter att Timråspelarna gått hårt åt honom. Svårt att se om det var något oschysst dock, jag sitter så långt ifrån. Nu är han dessutom uppe och verkar redo att spela vidare.

Förstakedjan imponerar rätt stort emellanåt och nu fick kvällens svagaste länk, Andreas Dackell, briljera med sin passningsskicklighet.

Mycket tjusigt pass av Andreas Dackell som skar genom båda tekningscirklarna och Nordquist hade öppet mål. Dock inte den allra bästa vinkeln, så det var bra att träffa rätt.

2.40. Timrå fyra utespelare. Bra läge för Eero efter mycket fint pass av Nordquist, men bra räddning också.

27 sekunder kvar av fem mot tre.

Nordquist, Kahnberg, Clarke, Dackell och Eero är inne i fem mot tre-läget. Inga farligheter hittills, några skott utifrån som inte resulterat.

0.42. Brynäs fulltaligt (de avslutade ju andra med en kille mindre på isen).

Tredje perioden är igång!

Undrar om brynäsarna tänker träna på boxplay även i sista...

Det är återigen förstakedjan som har stått för det bästa, alltså Eero Somervuori (trots utvisningarna), Jonas Nordquist (bäst av alla brynäsare) och Andreas Dackell.

Analys, andra perioden: Ja, det syns på skottstatistiken att det varit en del trafik i Brynäs zon under mittronden. Niklas Svedberg har storspelat och gjort att matchen fortfarande är oavgjord på resultattavlan, men om något lag leder på poäng så är det definitivt de rödvita medelpadingarna. Sedan har ju Timrå haft en del power play också, bland annat 1.40 i spel fem mot tre.

Andra perioden slut!

Skott: 16-5.

... Ja, om ni inte fattar gick Granaths klubba sönder...

19.15. Timrås Elias Granath hade dålig kvalitet på klubban när han skulle skjuta in 3-2 i power play. I stället Brynäskontring och på den var Lauritzen nära att få ett pass i friläge, men pucken studsade över klubban.

Brynäs fulltaligt, och Kahnberg nära att hitta målet.

17.12. Brynäs spelar med en man mindre, fast håller till i Timrås zon. Jonas Nordquist hade precis ett skott på Piktämäki. Inte helt ofarligt.

16.10. Martin Röymark, tvåmålsskytt för Timrå i segern mot Modo, var mycket nära att göra mål i power play. Svedberg bröt dock den passning som var ämnad för just Röymark på ett mycket bra sätt, annars hade det blivit öppet mål.

14.57. Timo Pärssinen i Timrå var nära att bli tvåmålsskytt när han kom fri från blålinjen. Finländaren siktade mot Svedbergs plockhandskryss - och Svedberg plockade säkert och snyggt!

Brynäs spelar med lite andra kedjekonstellationer nu, troligen på grund av att man är i ofas efter utvisningarna.

14.00. Dale Clarke missade ett pass och Timrå kunde ställa om. Det slutade med att Fredrik Hynning träffade utsidan av målburen (alltså inte stolpen, men nära).

13.41. Brynäs, genom juniorkedjan, kom i en nuförtiden sällsynt attack på vänsterkanten. Det slutade med ett halvhyfsat läge för Silfverberg, men Pitkämäki var tät efter isen.

12.50. Timrå fortsätter att spela fartfyllt och kommer i den ena framstöten efter den andra. Svedberg storspelar återigen

Det var Dackell tillsammans med Jonas Nordquist och Lasse Jonsson som fredade målet bra i spel tre mot fem. Det blev aldrig några farligheter, förutom när Ilkka Pikkarainen snurrade lite på egen hand.

1.40 i fem mot tre var det. Men Brynäs fixar biffen och är fulltaligt.

11.20. Dackell tar pucken och skickar den ut ur zonen.

Han kanske rent av blir svedd...

9.52. Utvisning, Brynäs. 
Niclas Andersén för puck out.
Och nu blir det v-e-r-k-l-i-g-e-n hett om öronen för Svedberg.

9.33. Utvisning, Brynäs. 
Sebastian Wännström
åkte ut för en hakning och nu kommer Svedberg att få det ännu mer hett om öronen. Timrå är starkt på gång.

Niklas Svedberg har annars storspelat under en period...

Ett backskott från Skogs i Timrås powerplay, och det såg långt ifrån hårt ut. Möjligen stod Niclas Andersén och skymde Niklas Svedberg, men det kändes som ett väldigt lättvindigt mål.

Jonsson, Andersén, Järnkrok och Rödin inne i boxplay.

  Eero Somervuori tryckte till en Timråforward i egen zon, lite för hårt tyckte domaren. En tvåa för knuffing, alltså boarding.

Vi har inte berättat om hur mycket folk det är. Timrå hade 4.200 pers på sin första match i cupen, mot Modo, men då spelades ju den i E.ON Arena i Timrå. Ingen officiell publiksiffra här ännu, men det är skapligt med publik. Kanske besatt till knappt tre fjärdedelar.

4.50. Timråtryck och nära kvittering, men Svedberg spelar riktigt bra i kassen.

Passningen kom enligt skretariatet från Eero Somervuori. Möjligen att han kan få ett andraassist, men det var Clarke som stod för det första passet i så fall.

MÅÅÅÅÅÅL! 

Dale Clarke tog en åkning i offensiv zon och lade in pucken till Nordquist som bara hade att raka in pucken efter isen. Förmodligen mellan benen på Pitkämäki.

2.11. Fint men ineffektivt power play av Brynäs pp-uppställning som till en början bestod av Lauritzen, Lars Jonsson, Järnkrok, Kahnberg och Rödin.

Efter den nämnda pp-uppställningen körde Brynäs med Ekholm, Emil Sandin, Bertilsson, Jakob Silfverberg och Alexander Sundström.Förstakedjan
fortsätter att ta för sig i Brynäs och nu tvingade man Timrås Gabriel Karlsson att ta en tvåminutare för holding.

Andra perioden är igång!

Analys, första perioden (1-1): Brynäs har haft vissa problem med ett fartfyllt Timrå, som dock har slarvat betänkligt i egen zon och bjudit på både mål och gyllene Brynäslägen. Niklas Svedberg har gjort det bra och försvaret har hållit Timråspelarna borta från de allra farligaste områdena framför sin keeper. Brynäs bästa kedja hittills har varit den första med Eero Somervuori, Jonas Nordquist och Andreas Dackell.

Första perioden är slut!

Skott: 13-6

18.40. Brynäs juniorkedja har inte gjort mycket väsen av sig i första perioden, men nu var i alla fall Jakob Silverberg framme och oroade. Kedjan skapade visst tryck även efter den chansen.

Brynäs var just fulltaligt när Timo sprätte in pucken högt bakom Svedberg från nära håll.

15.49. Timrå är fulltaligt och spelar nu en knapp minut fem mot fyra.

14.44. Utvisning, Brynäs. Eero Somervuori åkte för en interference. Då fick man inte ser mer av den intressanta pp-uppställningen något mer för den här gången.

14.40. Brynäs pp-uppställning ska vi rapportera om. Det var Hansen, Dackell, Eero, Nordan och Dale Clarke.

14.22. Nytt småbråk, den här gången vid Timrås mål. Dackell och Somervuori var i läget innan nära att utöka ledningen.

13.48. Utvisning, Timrå.

13.48. Lite gurgel bakom Niklas Svedberg efter att en Timråspelare fullföljt mot Brynäsmålisen. Mattias Ekholm verkar vilja stå upp för sin keeper och utvisningar är att vänta.

11.44. Det är Timrå som står för den mesta farten och de långa anfallen, samtidigt bjuder medelpadingarna på en del i egen zon. Brynäs ägnar sig mest åt så kallade spelvändningar och det gör man väl hyfsat.

Kan också passa på att, för den som följde matchbloggen i går när Sundsvall besegrades med 5-2, berätta att den förre brynäsaren Daniel Olsson blev ganska allvarligt skadad efter det där skottet som Simon Bertilsson sköt. Olssons hand är illa tilltygad och numera gipsad. Han missar därmed Sundsvalls premiär i allsvenskan.

11.15. Hårt tryck mot Niklas Svedberg nu, men inga Timråmål.

Ska väl också, för ordningens skull, nämna att Brynäs alltså rullar runt på fyra kedjor och tre backpar i den här matchen. I går mot Sundsvall vilade ju Czarnecki hela förstakedjan och spelade på tre femmor.

10.02. Jätteläge för Jonas Nordquist att ge Brynäs en 2-0-ledning. Det smarta passet av Eero Somervuori frispelade "Nordan", som dock sköt mitt i magen på Timråkeepern Juha Pitkämäki.

9.30. Båda lagen fulltaliga.

8.30. Timrå ser ut att ha power play trots att det är spel fyra mot fyra. Fast nu fick i alla fall Brynäs en spelvändning. Dock utan att få till något avslut. 

7.17. Utvisning, Brynäs. Dale Clarke åkte ut för en holding.

7.22. Utvisning, Timrå. Kim Hirschovits åkte ut för en hög klubba i samband med tekningen i Brynäs zon.

Förhoppningsvis blir det fler mål i den här matchen än den som spelades tidigare i kväll här i SCA-cupen mellan Modo och arrangerande Sundsvall Hockey. Den matchen vann Modo med knappa 1-0 - segermålet prickades in av Magnus Häggström i början på den andra perioden. Passning kom från Gävlekillen Jacob Blomqvist som är ny i Modo den här säsongen.


5 minuter spelade. Ganska jämnt så här långt, även om det är lite mer tryck mot Niklas Svedberg i Brynäskassen.

Härligt med tidigt ledning:
Så här gick det till: Andreas Dackell fick assist på målet, men det var Nordquist som tog vara på ett felpass av en Timråback. "Nordan" lirade fram till Eero som klev in framför mål och ur liten vinkel kunde vispa in Brynäs ledningsmål.

1.40. Timrås nyförvärv från Södertälje, Per Hallin, skapade första farliga läget för de rödvita, men Niklas Svedberg var med på skottet som kom ur ganska dålig vinkel.

Matchen är igång: 0.30. Andreas Dackell och Eero Somervuori bjuds på ett kanonläge direkt! Dackell avslutade dock själv, och Pitkämäki kunde rädda enkelt.

Den som är dina ögon i Gäredhov i kväll är alltså Andreas Karlström - om vi glömde att nämna det.

Kuriosa: Brynäs sportchef Michael Sundlöv kom upp och morsade. "Här vill inte du gärna sitta i kväll, va?" var hans kommentar. "Nä", svarade jag och påpekade att jag hellre tagit plats på den överfulla pressläktaren i stället för att bänka mig tillsammans med publiken på läktaren. Fast Sundlöv syftade tydligen inte på det, utan på någon fotbollsmatch som spelas i Stockholm samtidigt.

Nu ligger kvällens Brynäslag upplagt i faktarutan här intill och därmed är vi klara för nedsläpp.

Välkommen till kvällens matchblogg. Spelarna är på väg in på isen här i Gärdehov.


Mer läsning

Annons