Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: Brynäs tog en poäng i Timrå

Brynäs möter i elitseriepremiären Timrå på bortaplan. Matchbloggens Andreas Karlström rapporterar om händelseutvecklingen i E.ON. Arena.

Annons

SLUTSTÄLLNING: Timrå-Brynäs 1-1

 

Helt klart en bra premiär av Brynäs som inte bara spelade snålt utan även hade perioder där laget dominerade matchen. Timrå var oväntat blekt, det brukar svänga mer om medelpadingarna på hemmaplan. Men Brynäs är inte lätt att möta, det var ju bekant redan sedan tidigare.

Skott i tredje perioden: 5-5. Skott i sudden: 2-4, totalt: 24-27.

Utvisningar, Timrå: 5x2. Brynäs: 4x2.

Publik: 5 742.

- tekning i mittzon. Det blir 1-1 kan jag nästan garantera.

Skott av Brynäs Lars Jonsson. Lindbäck räddade.

Timrå får ut pucken ur zonen.

- en minut kvar av pp och sudden.

Hemmalaget spelade med fem utespelare och i sudden får man bara vara fyra. Gyllene läge för Brynäs. Kanske dags för Jörgen Sundqvist att göra mål, han brukar ju näta i premiärer...

Farlig chans för Timrå när Pär Styf slängde in pucken där bland andra Niklas Anger stod och bökade.

Skott av Timrås Fredrik Hynning, enkelt för Markström. Inga chanser egentligen hittills i en avvaktande sudden.

har inletts! Max fem minuters spel, om något av lagen gör mål bryts matchen där och segrande lag får två poäng medan det förlorande för en.

Sudden väntar i fem minuter, som mest.

Pucken i mittzon.

Jacob Markström blockerade pucken. Tekning i Brynäs zon.

Brynäs Magnus Kahnberg såg ut att vara på väg att kunna snirkla sig mot mål, men han blev aldrig vän med pucken.

kvar att spela...

- dock ingen utvisning på Simon Bertilsson i Brynäs.

Brynäs fulltaligt! Enda farligheten var Pär Styfs skott från blå.

lyfter ut. En halv minut kvar av Timrås pp.

underläget avklarat för Brynäs. Timrå har inte haft någon farlighet hittills. Däremot Brynäs som bröt i Timråzonen, men sjabblade och kom inte till avslut.

Peter Nolander åker ut för en high sticking.

Giftig spelvändning av Timrå där Daniel Corso försökte hitta Björn Svensson framför Jacob Markström. Svensson träffade dock Markström i magen såg det ut som.

Bra åkning av Brynäs Ove Molin som sköt ett skott i farten som dock gick en bit utanför.

är nog inte helt nöjd med hur den tredje perioden börjat. Ingen fart alls på Timråspelet, och brynäsarna kan ganska enkelt försvara sig mot de ströattacker som kommer.

Time out, Timrå.

i tredje perioden hitills: 4-3 till Timrå.

Jonathan Granström spelade en smart passning fram mot Ove Molin som befann sig nära Timråkassen. Molin lyckades dock inte med styrningen, hårt uppvaktad som han dessutom var.

Hyfsat skott av Dackell, dock utanför. Böljande spel nu, inga heta lägen.

Andreas Dackell tog in pucken i zonen och spelade till Juuso Hietanen som sköt över.

Lindbäck var illa ute när han dök efter en puck en bit utanför eget Timråmål. Mads Hansen var framme och höll så när på att slå in pucken, som dock gick utanför.

Skott från långt håll av Juuso Hietanen efter att Timrås Pär Styf missat ett uppspel. Inga problem för Lindbäck dock.

Timrå fulltaligt. Inga chanser för Brynäs i power play, bortsett från Dackells friläge då förstås.

Eric Moe åkte ut för en hakning och direkt i pp hade Dackell ett friläge som han fick tack vare några fina dragningar. Något bra avslut fick han dock inte till.

Steve Dixon åkte runt Timråkassen och slängde in pucken mot Andreas Dackell, som hade öppet läge men inte fick träff på pucken.

Gefle IF har det tungt mot Malmö FF hemma på Strömvallen. Ligger under med 2-0 efter två mål av Edward Ofere som nu gjort sex mål på tre matcher. Matchen startade 20.00.

HV71 har vänt, leder med 5-4 efter två perioder. Svängig match det där.

Modo-Frölunda 2-3, Södertälje-Linköping 1-1, Skellefteå-Luleå 3-0, Färjestad-Rögle 1-0, HV71-Djurgården 3-4. Noterbart är att Djurgården har vänt ett 3-0-underläge till ledning.

Timrå vann perioden med 1-0 och var det bättre laget fram till de sista fem minuterna när det faktiskt var Brynäs för hela slanten. Brynäs vann också skotten, vände 4-8 till 10-8. Czarneckis time out kanske skakade liv i spelarna. Några förändringar i kedjorna har jag dock inte kunnat se.

Somervuori slarvade nyss och Timrå kunde få ut pucken ur den egna zonen. En minut kvar för Brynäs i fem mot fyra.

Gabriel Karlsson åkte för en holding.

Sebastian Lauritzen, Brynäs, hade en bra chans och nu har Brynäs tagit över. Jag har glömt att rapportera om den time out som Czarnecki tog vid 1-1-målet och några kedjor ser annorlunda ut.

Eero Somervuori, som varit tämligen osynlig hittills, har haft två bra chanser inom en snäv tidsperiod. Först ett vasst skott utanför, därefter från närmare håll ytterligare ett skott som gick precis utanför.

Anton Rödin i Brynäs gjorde nyss en bra aktion, gjorde en liten åkning och kom in i slottet, varifrån han avlossade ett inte oävet skott.

Jättechans för Brynäs. Jonathan Granström kom på högerkanten i ett två mot ett-läge och slängde fram pucken till helt frie Emil Sandin. Anders Lindbäck räddade dock skottet med en benparad.

Icing av Brynäs, som behöver lugn och ro. Senaste Timråattacken var det Magnus Pääjärvi-Svensson som stod för, men skottet gick väl inte fram såg det ut som.

Fräsande skott av Timrås Gabriel Karlsson. Markström gjorde en bra benparad, och visst har han varit bra "Markan". Men nu börjar det se lite tungt ut för Timrå ångar på. Leder skotten med 8-4 i den här perioden.

Jonathan Granström som serverade Sonntag till 1-1-målet.

Jättechans för ledningsmål för Timrå när Pääjärvi-Svensson och Tomas Skogs kom i två mot ett-läge. Passningen från den förstnämnde blockerades dock tillräckligt av en Brynäsback.

Timråtalangen Pääjärvi-Svensson åkte på en rundtur, men skottet som han till slut avlossade tog på en egen spelare och nådde aldrig fram till Markström.

Brynäs fulltaligt.

Ny jättechans för Timrå, denna gång i power play. Magnus Pääjärvi-Svensson såg ut att bara kunna lägga in pucken i öppet mål, men passningen gick över klubban.

Emil Sandin åkte ut för en tripping.

Jättechans för Timrå. Gabriel Karlsson tog emot en passning där han stod en meter ifrån Jacob Markström. Karlsson lyckades dock inte vända om och få iväg något bra skott från så nära håll och pucken gick i stället över kassen i ett hopslag.

Timrå kom i två mot en, men Daniel Corso hittade inte Fredrik Hynning med passningen, vilket var tur för Brynäs eftersom Hynning förmodligen hade kunnat raka pucken i öppen bur om han gjort det.

Bra Brynästryck. Jonathan Granström låg bra till för ett skott i slottet men valde att passa till Ove Molin som aldrig kom åt pucken. Mycket fina intentioner i alla fall.

Nu var det Timrås tur att tvingas till en icing. Magnus Kahnberg avlossade ett bra skott som Lindbäck styrde ut åt andra hållet där Sebastian Lauritzen drog till direkt. Lindbäck var dock med i sidledsförflyttningen.

Timrås Kirill Starkov sköt ett skott som Markström ganska enkelt kunde rädda. Ny icing av Brynäs nu.

Timrå kommer ut ganska starkt och hade nyss några bra lägen av Mattias Karlsson och Daniel Corso när hemmalagets förstafemma fick lite snurr i Brynäszonen. Gästerna tvingades slå till icing.

Den första bjöd inte direkt på något skönspel av något av lagen, men så brukar det ju vara i premiärer. Vi får se om det blir bättre i andra.

Skellefteå-Luleå 2-0, Modo-Frölunda 1-0, Södertälje-Linköping 1-0, Färjestad-Rögle 0-0, HV71-Djurgården 3-1.

Timrå vinner skotten i första med 9-8.

Farlig chans för Timrå när Niklas Anger snor pucken av Juuso Hietanen och håller på att trä in kvitteringen bakom Jacob Markström.


Utvisning, Timrå. Kirill Starkov åker ut, han hängde inte med när Brynäs andrakedja med Mads Hansen, Sebastian Lauritzen och Magnus Kahnberg snurrade i Timråzonen.

Finurligt av Andreas Dackell i Brynäs, som drog till direkt efter tekning. Lindbäck var dock vaken.

Timrå leder skotten med 8-5 och har kommit igång lite mer. Kanske tack vare sitt power play där man fick Brynäs i gungning.

Timråchans genom Anton Lander, som efter en missad rensning av Juuso Hietanen kunde skjuta ett bra skott i slottet. Jacob Markström hade dock inga problem att plocka.

. Brynäs kom i en spelvändning och Steve Dixon fick en hyfsad chans. Skottet gick dock aldrig fram eftersom en Timråback täckte.

Många chanser för timrå i detta power play, men Jacob Markström spelar förtroendeingivande.

Utvisning, Brynäs. Simon Löf åkte ut i samband med en bra chans för Kirill Starkov i Timrå, matchens bästa chans så här långt. Starkov blev dock upphakad av Löf.

med 4-2 så här långt.

Hyfsad chans för Timrå genom Anton Lander. Han kom dock ur vinkel. Annars står Brynäs upp bra så här långt och den befarade hemmaanstormningen har nästan helt uteblivit. För övrigt har Peter Forsberg redan gjort mål för Modo.

Timrå fulltaligt. Inget ordnat spel av Brynäs när Gävlelaget fick chansen i power play.

Utvisning, Timrå. Gabriel Karlsson åkte ut för en tripping.

Timråskott av Mattias Karlsson i pp. Jacob Markström fick göra sin första räddning.

Utvisning, Brynäs. Magnus Kahnberg åker ut. Dessförinnan hade Juuso Hietanen ett hyggligt skott som Lindbäck räddade med en benparad.

 

Brynäsbekantingar än Lindbäck i Timrå förresten. Storväxte backen Mattias Karlsson slog igenom i Brynäs som junior och gjorde några elitseriematcher för A-laget, senast säsongen 2004/2005. Dessutom har Timrå värvat Niklas Anger som var i Brynäs senast 03/04.

När det gäller Timrås lag bör jag kanske tillägga att det, precis som Sporten skrev i dagens tidningar, är förre Brynäskeepern Anders Lindbäck som vaktar hemmaburen. Nu sjungs den svenska nationalsången.

Timrå kommer till spel utan skador. Brynäs kommer att få se upp med hemmalagets förstakedja som enligt Sundsvalls Tidning har varit riktigt vass under försäsongen. Vilket förstås Brynässpelarna redan visste, jättetalangen Magnus Pääjärvi-Svensson gjorde ju två av målen i SCA-cupen när Timrå vann med 4-1. Övriga spelare i TIK:s förstakedja är Daniel Corso, som gjorde massvis med poäng i finska ligan i fjol, samt alltid målfarlige Fredrik Hynning.

Mer läsning

Annons