Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: Brynäs tog inte chansen mot HV

Brynäs föll med 3-0 (0-0, 2-0, 1-0) borta mot serieledande HV 71. Ett svagt power play blev Gävlelagets fall. Brynäs fick spela över halva den andra perioden med en man mer på isen - men skapade nästan ingenting. I stället tog HV ledningen i spel fyra mot fem.I matchbloggen kunde du följa händelseutvecklingen minut för minut.

Annons

JUST NU: HV71-Brynäs 3-0 slut

 

 

Nu återstår inte mer för mig än att önska er en trevlig kväll. För Brynäs gäller det att snabbt ladda om batterierna - redan i morgon väntar Färjestad hemma i Läkerol Arena. Då är matchbloggen redo igen.

 

7-6 i skott i en ganska avslagen sistaperiod. Totalt 29-25 för HV.

 

Brynäs hade inte kraften att kunna resa sig i den tredje perioden som HV hade bra kontroll på, inte minst efter Puistolas 3-0 i power play. Brynäs hade chansen i power play i den andra perioden, det var där man skulle ha kopplat greppet om den här matchen.

 

 Matchen slut.

 

En minut kvar av matchen.

 

HV fulltaligt.

 

Sista chansen för Brynäs, men med tanke på hur lagets power play sett ut tidigare i matchen så...

 

15.48: Utv, HV: 2 min Björn Melin (hooking).

 

Fem minuter kvar. Brynäs ser ut som ett slaget lag. Det är HV som kontrollerar matchen just nu.

 

Det går inte att ge seriens bästa power play-lag för många chanser. Pasi Puistola dundrar in 3-0 från backposition. 

 

MÅÅÅÅÅÅÅÅL!
10.33: 3-0 Pasi Puistola (Johan Davidsson), spel fem mot fyra.

 

10.16: Utv, Brynäs: 2 min Alexander Sundström (hooking).

 

HV fulltaligt. Brynäs power play är verkligen allt annat än bra idag.

 

Brynäs fulltaligt, spelar fem mot fyra.

 

7.48: Utv, HV: 2 min Martin Thörnberg (interference).

 

Det är svårt att jaga reducering med en man mindre på banan. Precis fulltaliga så drar Brynäs på sig en ny tvåminutare.

 

6.03: Utv, Brynäs: 2 min Simon Bertilsson (slashing).

 

Brynäs fulltaligt.

 

3.52: Utv, Brynäs: 2 min Sebastian Lauritzen (hooking).

 

Tredje perioden i gång.

 

Niklas Czarnecki till PPV om Ove Molins status:
"Det är en kraftig hjärnskakning, han var borta under flera minuter och kommer inte att kunna spela på ett bra tag. Jag tycker det är respektlöst av HV-spelaren, han behöver inte gå in så kraftfullt  i den situationen".

 

Läget i övriga matcher:
Luleå-Rögle 3-2
Modo-Södertälje 3-0
Färjestad-Linköping 1-2
Frölunda-Skellefteå 4-1
Djurgården-Timrå (start 18:30)

 

Ni undrar säkert hur det gick med Ove Molin. I PPV-sändningen rapporteras det om en hjärnskakning. Det såg riktigt otäckt ut när Molin blev liggandes kvar på isen under flera minuter - men han kunde till slut resa sig och med hjälp av två lagkompisar ledas av isen.

 

Skotten 12-8 till Brynäs i den andra perioden men målmässigt 2-0 till HV. Jag tycker Brynäs har slarvat bort den här matchen. I den andra perioden spelade laget  hela 10 minuter och 43 sekunder fem mot fyra utan att skapa i stort sett nånting. I stället var det HV som tog ledningen i box play.

 

Läck släpper en billig retur rakt ut till en fri Oscar Sundh som inte gör något misstag. Ett blytungt mål med bara halvminuten kvar av den andra perioden.

 

Perioden slut. 

 

MÅÅÅÅÅÅL!
19.30 2-0 Oscar
Sundh (Björn Melin).

 

17.40: Jättechans Brynäs, Sundqvist kommer direkt från utvisningsbåset till ett friläge men avslutar utanför.

 

Brynäs fulltaligt.

 

15.25: Utv, Brynäs: 2 min Jörgen Sundqvist (tripping)

 

14.29: En Brynäschans, i spel fem mot fem kommer plötsligt ett läge. Hietanen skjuter från blå och returen hamnar hos Sundström som är helt fri -  men Liv täcker målet bra och kan rädda skottet.

 

HV fulltaligt.

 

Vad ska man säga? I numerärt underläge tar HV ledningen. Ett två mot ett-läge där Melin spelar fram Falk och Läck är chanslös.

 

MÅÅÅÅÅÅL!
13.31 1-0 Andreas Falk (Björn Melin), spel fyra mot fem.

 

12.53: Avblåsning. Brynäs power play är under all kritik. Man skapar ingenting och nu är det bara 1,07 kvar av femminutersutvisningen på Ullström.

 

9.00: Utv, HV: 5 min boarding + matchstraff David Ullström.

 

Med hjälp av två lagkamrater kan Molin ta sig av isen - men det är definitivt färdigspelat för idag, han ser ordentligt groggy ut.

 

Molin ligger kvar, det ser inte alls bra ut. Repriserna visar att han slår i huvudet i sargkanten. Tacklingen ser inte så vansinnigt ful ut men tar väldigt olyckligt eftersom Molin står nedböjd när Ullström trycker till.

 

Ove Molin ligger orörlig på isen efter en tackling. HV-spelaren får matchstraff direkt.

 

7.46: HV-chans, Puistola släpper pucken vid första stolpen där Melin kommer och nyper till direkt - men Läck fortsätter att agera väldigt säkert.

 

HV fulltaligt.

 

Äntligen några Brynässkott. Hietanen laddar från blå två gånger om. Liv räddar dubbelt.

 

4.58: Utv, HV: 2 min Puistola (crosschecking).

 

Ett bedrövligt power play - långsamt, stereotypt och inte ett enda skott på mål under nästan fyra minuters power play. De bästa chanserna hade HV.

 

HV fulltaligt.

 

1.25: Ny HV-chans, Björn Melin helt fri med Läck-  som räddar igen!

 

1.05: HV-chans: Två mot ett-läge för HV, Voutilainen tar avslutet själv - Läck räddar.

 

Andra perioden är i gång.

 

Den andra perioden närmar sig. Ska bli spännande att se vad Brynäs kan göra av det här power play-läget, jag upprepar, det är alltså 3,43 kvar av utvisningen på Beech.

 

Läget i övriga matcher:
Luleå-Rögle 3-1
Modo-Södertälje 1-0
Färjestad-Linköping 0-1
Frölunda-Skellefteå 3-0
Djurgården-Timrå (start 18:30)

 

Och nu får ju Brynäs ett utmärkt läge att göra det där första målet eftersom det är hela 3,43 kvar av Beechs utvisning på 2+2 minuter för hög klubba när den andra perioden börjar. 

 

14-7 i skott för HV kan tolkas som att hemmalaget dominerat den första perioden - men så är inte alls känslan. Jag tycker snarare att det är Brynäs som legat närmast ett ledningsmål. Brynäs chanser har varit betydligt farligare än HV:s.

 

Perioden slut.

 

19.42: Utv, HV: 2 + 2 min Kris Beech (high stick).

 

18.50: Emil Sandin norpar pucken av en HV-back och skrinnar mot mål, vinkeln är dock halvtaskig och Liv kan ganska enkelt rädda skottet.

 

17.20: Jättechans, Brynäs. Somervuori dribblar bort en HV-back fullständigt och serverar Hansen ett kalasläge i slottet. Skotten går tyvärr mitt på Liv.

 

14.50: Brynäschans, Kahnberg in i zonen i hög fart, trampar runt och när alla förväntar sig ett skott spelar han snett bakåt till Sundqvist som får ett bra läge men avslutet når inte igenom högen av spelare framför mål.

 

12.57: Tekning i HV-zonen.

 

Enligt kommentatorn på PPV är det första gången den här säsongen som bortasektionen i Kinnarps Arena är fullsatt. Kul att höra!

 

11.40: Brynäschans, härlig aktion av Magnus Kahnberg som snurrar bort Davidsson och får iväg ett dragskott som Liv räddar.

 

Brynäs fulltaligt.

 

10.20: Mattias Tedenby åker slalom genom Brynäszonen och försöker lägga in pucken vid första stolpen - men Läck är med på noterna och täpper till.

 

Hv fulltaligt, spel fem mot fyra i ca 30 sekunder.

 

8.21: Utv, Brynäs: 2 min Mads Hansen (hooking)

 

Det är Silvferberg som får en smäll åt huvudet och får hjälpas av isen av två medspelare. Johan Lindström får två minuter. 

 

7.44: Utv, HV: 2 min charging Johan Lindström.

 

Lauritzen spelar fram Nolander som skär in framför Liv men pucken glider ifrån honom i sista dragningen.

 

4.20: Första Brynässkottet blir farligt. Granström lägger en till synes harmlös fladderpuck från blå som Liv inte alls har koll på. Pucken ligger för några sekunder lös innan Liv till slut får tag på den. Annars mycket HV inledningsvis vilket kanske inte är helt oväntat.

 

0.50: Eddie Läck får en bra start på matchen när han räddar ett friläge av André Pettersson.

 

Dagens domare: Morgan Johansson.

 

Matchen är i gång.

 

Niklas Czarnecki till PPV strax före nedsläpp:
"En jätterolig utmaning att möta HV på bortais. Vi har gjort bra resultat en längre tid och känner oss starka.

 

(15:55)
Brynäs måste naturligtvis försöka få stopp på HV:s förstafemma med kedjetrion Davidsson, Voutilainen och Thörnberg framför backarna Petrasek och Puistola. De har öst in poäng, framför allt i power play där laget är seriens bästa på 33%.

 

(15:42)
På målvaktssidan får Eddie Läck chansen för första gången från start. Bortamatchen mot Färjestad började han ju på bänken innan han kom in efter drygt fem minuter. Då höll Läck faktiskt nollan och är enligt statistiken den enda målvakten i elitserien som fått speltid som är hundraprocentig. Visserligen bara en match, men ändå...

 

(15.40)
Hur Czarnecki formerar sitt lag i dag ser ni i faktarutan här till höger. Vi noterar ett par förändringar jämfört med matchen mot Djurgården i torsdags. En är förstås att Kristian Kudroc lämnat laget - han värmer just nu upp tillsammans med sin nya klubb Frölunda inför deras hemmamöte med Skellefteå.

Simon Löf ersätter Kudroc i backpar med Peter Nolander.
Förändring nummer två att notera: Emil Sandin tar plats i fjärdekedjan i stället för Anton Rödin som börjar matchen som extraforward.

 

(15:36)
God eftermiddag och välkomna att följa Brynäs bortamöte med serieledande HV71 här i matchbloggen. Jag som sitter bakom tangentbordet i dag heter David Blomster.

Mer läsning

Annons