Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: Kunnandet tog ut sin rätt

Nu börjar finputsandet av Brynäs. Träningsmatch mot Sundsvall i SCA-cupen. Matchbloggen finns på plats och rapporterar

Annons

)

60.00: Matchen är slut. Brynäs vann med 5-2. Inte utan problem men till slut tog kunnandet ut sin rätt och Gävlelaget vann rättvist efter en fin avslutning.
Skotten i sista: 2-7. Totalt: 17-25 i Brynäsfavör.
Nu väntar Timrå i morgon kväll för Brynäs. Då behöver Brynäs höja sig flera klasser för att ha chans mot försäsongens bästa lag så här långt.
Nu tackar Matchbloggen för sig och önskar en fortsatt trevlig kväll.
Spelarkommentarer och fakta från matchen kommer att finnas i morgondagens papperstidning och på webben.

56.40: Mattias Ekholm (Simon Bertilsson, Calle Järnkrok), spel fem mot fyra.
Ett snyggt mål i PP där backen Ekholm får avsluta nära målet. Nu är detta definitivt avgjort - om det redan var det. Publiken börjar lämna sina platser och bege sig hemåt. Dock inga sittdynor på isen än så länge.

56.09: ... och så kom handduken. Sundsvalls Viktor Huss åker ut 2 min för en armbågstackling.


55.34: Sebastian Lauritzen (Simon Bertilsson, Jonathan Granström).
"Basse" avgör det här med sitt tredje mål för kvällen ... Släkten är som bekant värst. Lauritzen, som alltså kommer från Sundsvall, gör hattrick när han blir frispelad från blålinjen - inga kepsar kastas dock in - hattricket till trots.

52.44: Spelet svänger lite fram och tillbaka och Sundsvall har faktiskt haft en del kvitteringslägen. Men Brynäs känns ändå lite hetare för dagen.

Kvällens publiksiffra i Gärdehov: 1 220.

49.34: Jätteläge för Sundsvalls Mikael Brancalion framför Svedberg, sköt dock över.

45.56: Jakob Silfverberg (Calle Järnkrok, Anton Rödin)
Äntligen lite utdelning för juniorkedjan. Calle passar in till Silfverberg som drar till med ett rappt skott i mål. Brynäs leder igen!

45.32: Nu släpptes Andersén ut på isen efter sin tia. Brynäs har därmed fem backar tillgängliga för spel igen.

44.43: Nästan fem minuter spelat av slutronden. Brynäs försöker hitta på något i anfallsväg för ett ledningsmål, men det händer inte så mycket farligheter än så länge.

41.37: Simon Bertilsson drar på ett slagskott rakt på den gamle Brynässpelaren Daniel Olsson som faller ihop i smärtor. Han vrålar ut det onda så det hörs i hela arenan.. efter en stund tar han sig ut til båset för egen maskin, såg ut som skottet träffade på handleden.

40.01: Den sista perioden är i gång.

Spelarna kommer in på isen.

40.00: Den andra perioden är slut. Skott: 11-6

Reflektion från Gärdehov: Sundsvall är bättre i mittenronden och vinner skotten, men detta till stor beroende på att Brynäsarna satt mer i utvisningsbåset än fanns ute på isen - slarvigt! Brynäs är inte alls bra utan verkar mest ägna sig åt att försöka sätta dit kaxiga Sundsvallare ... nu krävs bättre spel och skärpning i den tredje perioden om det ska bli seger för Brynäs.

39.00: En minut kvar av den andra perioden och Brynäs är äntligen fulltaligt.

37.57: Pär Lindholm (Daniel Olsson, Stefan Espeland), spel fem mot tre.
Det höll alltså inte... till slut blev Brynäsarna överspelade och Lindholm kunde enkelt stöta in pucken i mål.

Lauritzen, Rödin och Ekholm är manskapet som ska försöka hålla tätt för Brynäs tillsammans med Svedberg i målet - till att börja med.

36.44: Aj, aj, aj - ännu en Brynäsutvisning. Alexander Sundström åker ut för en crosschecking och spel fem mot tre nu för Sundsvall. I 2 min och 26 sekunder alltså... blir svettigt att hålla tätt nu. Niklas Svedberg får verkligen bekänna färg nu.

36.14: Brynäs hårdföre forward Jonathan Granström får 2+10 för checking from behind. "Granis" dundrar in en hemmaspelare i sargen - fult och onödigt och nu sitter alltså fyra brynäsare i utvisningsbåset. Det ser nästan lite komiskt ut - snart är lika många där som i avbytarbåset. Inte alls bra det här. Nu får Sundsvall en gratischans att komma in rejält i matchen.

35.44: Petter Rydén (Adam Eriksson), spel fyra mot fyra.

Sundsvall kommer tillbaka in i matchen igen. Rydén snärtar in ett skott från en position mitt framför Niklas Svedberg.

35.04: Brynäs Magnus Kahnberg får 2 min för hög klubba. Spel fyra mot fyra alltså.

33.59: Sundsvalls Viktor Huss får två min för slashing. Huss som för övrigt är son till Anders Huss och kusin med en viss Niklas Bäckström.

Matchen i gång igen!

Nu är "vaktis" ute och fixar till sargen och det verkar bli klart för spel alldeles strax.

Liten paus just nu. I vreden över utvisningen verkar det som att Andersén slog sönder sargen bakom Svedbergs målbur med klubbskaftet. Spelarna är samlade där bakom nu med domaren för överläggning om hur illa skadad sargen är.

32.53: Brynäsbacken Niclas Andersén får 2 min för knäcktackling plus tio min missconduct. Andersén får en tveksam utvisning för en bentackling. Lackar ur på domaren och sopar klubban i sargen. Det ger tio minuter till i båset.
Så där ja. Då var Brynäs bara fyra backar de närmaste tolv minuterna. Clarke och grabbarna får slita hårt!

Ingen utdelning för Sundsvall i sitt PP. Matchen har gått ned i tempo och Brynäs kommer inte till några riktigt heta chanser.

29.24: Lagstraff, Brynäs. Sex spelare på isen. Anton Rödin sitter av straffet.
Brynäs är ju inte så många i båset i dag, bara tio gubbar när det är fem mot fem ute på isen - men det går ändå att hamna fel i bytena och bli en för mycket på isen verkar det som...

26.46: Sebastian Lauritzen (Magnus Kahnberg, Jonathan Granström).
"Basse" gör sitt andra mål för kvällen när han skjuter in pucken i närmast öppet mål eftersom hemmamålvakten fick göra en rejäl sidlesförflyttning när Magnus Kahnberg öppnade upp isen med en perfekt "macka". Läckert var förnamnet. Hockeygodis efternamnet.

23.18:  Mer gruff. Denna gång framför Sundsvalls mål. Brynäs Magnus Kahnberg och Jonathan Granström inblandade efter en avblåsning. Utvisningar att vänta för bägge lagen.
Kahnberg och Sundsvalls Filip Björk får 2 min vardera för roughing. Spel fyra mot fyra alltså.

Det blev som befarat. Alexander Sundström får gå ned och spela back i Sundqvists frånvaro och 19-årige Christoffer Persson får göra A-lagsdebut i Brynäs. Persson går in i tredjekedjan i stället för nämnde Sundström.

20.01: Den andra perioden är igång.

Sagt vid sargkanten: Sportens utsände träffade Jörgen Sundqvist i paus. Han berättade att bråket började när han blev pååkt av Sundsvallsforwarden Martin Sandgren när han skulle åka och byta och då blev det slagsmål. Oklart hur allvarligt matchstraffet bedöms. Kan bli tal om avstängning.

20.00: Första perioden slut. Skotten: 4-12.

Allmänna reflektioner: Sundsvall är ett slaktargäng. Deras enda chans mot Brynäs är att spela fult och fränt. Det gjorde de också i inledningen - men då sa Brynäs i från. Sedan har det lugnat ner sig på isen i Gärdehov. Power play-spelat för Brynäs är ok, lite småfinurligt, men de svarta har svårt att komma till skottlägen. I övrigt ser det bra ut. En som sticker ut är Sebastian Wennström. Han har varit bäst i Brynäs hittills.

Lite kuriosa: Förre Moroaprofilen Jan Simons kommer framglidande i pausen till Sportens utsände. Hans son Mikael spelar ju i hemmalaget. Farsan har de vita träskorna på sig i vanlig ordning.

19.37: Ny räddning av Svedberg när Sundsvallsbacken Stefan Espeland testar skott i PP.

Nu en minut kvar av den första perioden.

18.01: Svedberg får göra sin första riktiga räddning i matchen när Sundsvalls Filip Björk skjuter från backposition.

17.49: Brynäs forward Emil Sandin åker ut 2 min för hakning. Hemmalagets första power play väntar.

17.37: Hyggligt power play igen från Brynäs sida. Återigen är det juniorkedjan med Järnkrok som dirigent som leder styrkorna. Men inget mål den här gången heller i PP - ska det lossna i nästa måntro?

15.19: Sundsvalls Fredrik Mannström åker ut igen. Den här gången för att ha spelat utan hjälm. Det får man ju inte göra - aja baja. 2 min på botbänken för den förseelsen.

13.44: Jakob Silfverberg får ett jätteläge efter bra power play-spel. Juniorkedjan snurrar så det står härliga till och Jacke får en passning i öppet läge, men Djurgårdslånet Tim Sandberg i Sundsvalls mål räddar.

12.28: Fredrik Mannström, Sundsvall åker ut 2 min för hakning. Nytt PP för Brynäs.

12.01: Nu är drygt halva perioden spelad - och matchen har lugnet ner sig efter utvisningarna och den hetsiga inledningen. Brynäs lyckades inte skapa så mycket under sitt korta power play. Reflektioner: Brynäs forecheckar högt med hela laget och Sundsvall har stora problem att komma ur zon. Hög press är Brynäs spelfilosofi för i kväll. Ännu oklart hur de hanterar backsituation. Just nu rullar de på fem backar. Ännu oklart om Christoffer Persson kommer in i spel.
En annan sak: Brynäs spelar inte med de nya matchtröjorna de hade hemma mot AIK utan kör med försäsongströjorna utan namn och reklam.

3.46: Ny hemmautvisning: Daniel Olsson 2 min. Brynäs i spel fem mot tre i några sekunder nu fem mot fyra.

2.32: Det brakar det loss ordentligt framför spelarbåsen. Jörgen Sundqvist och Martin Sandgren, (på lån från Skellefteå) drabbar samman i ett genuint rallarslagsmål ... Hårda straff att vänta för bägge lagen. Vår man på plats såg inte upprinnelsen. Plötsligt började de bara veva. Det är väldigt irriterat och grinigt ute på isen.

Då har domarna rett ut det hela. Det blir matchstraff för både Sundqvist och Sandgren, dessutom två minuter extra för Sundsvallsspelaren. Därför spel fyra mot fyra. Helt klart en tråkigt start på matchen. Hoppas spelarna koncentrerar sig på på spelet i fortsättningen.

Att Sundqvist inte spelar mer i matchen betyder även att Brynäs, som alltså enbart spelar med tre femmor ikväll får spela i stort sett hela matchen med bara fem backar.

1.54: Kurr mellan Andersén och Jocke Mattsson i Sundsvall. När det lugnat ned sig åker Alexander Sundström fram och ger Mattsson en snytig och åker ut 2 min. Matchen första utvisning drabbar Sundström, ut för roughing.

0.46: 0-1 Sebastian Lauritzen (utan assist)
Lauritzen fick pucken till skänks av Sundsvallsbacken Karl-Johan Lundström som slog en indianare i egen zon rakt i gapet på Lauritzen som enkelt rundade hemmakeepern Tim Sandberg och lade in pucken. Drömstart för Brynäs!

Matchen är i gång!
Pierre Schilken från Luleå, dömer matchen. en ny förmåga som debuterade i elitserien i fjol.

Spelarna går nu in på isen.

Givetvis vilar även Mads Hansen. På läktaren ser Andreas Dackell ut att trivas. Han har precis tryckt i sig två varmkorvar.

Niklas Czarnecki gör en ändring i laget. I kväll låter han "förstafemman" med Dackell, Somervuori och Nordqvist vila och flyttar upp "juniorkedjan" ett snäpp. Sedan tidigare vilar backen Lars Jonsson.

Hej och välkomna till kvällens Matchblogg!
Det är dags för Brynäs första match i årets SCA-cupen i G
Vi som kommer att guida er fram från nedsläpp till slutsignal är Daniel Sandström med team.

Mer läsning

Annons