Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: Markan och Silfverberg bakom segern

0-0 senast. Men mot Timrå lossnade det lite, 4-1-seger blev det. Matchbloggens Magnus Hägerborn finns på plats och rapporterar.

Annons

Inte kom segern som ett resultat av något skönspel direkt - snarare var det Jakob Silfverbergs uppryckning och Jacob Markströms förmåga att för det mesta hamna i vägen för Timrås skottförsök som gjorde det. 35-19 i skott till Timrå blev det för övrigt.
Brynäs hade också en tendens att starta perioderna med nån slags överraskningsteknik som gjorde uppförsbacken för brant för Timrå.
Publiksiffran är jag också skyldig er, 4 442 såg matchen på plats och just det kanske inte är något som får Brynäs kassör att se glad ut.
Men i kväll var poäng det viktigaste, det tror jag alla som kollar tabellen håller med om.
Och Dixon vann head-to-head-matchen.
Nu går vår administrativt ansvarige kollega Andreas Karlström hem, han vill att det skulle föras till protokollet att han också var här.
Nu diskuteras det ivrigt poängbedömning här intill.
Själv loggar jag ut och tackar för matchen.

 

 

Ny räddning i halvspagat av Markan.

 

 

av Dackell i boxplay.

 

matchen med spel sex mot fyra i 2.45. Men jag är inte orolig alls. Är ni?

 

Juuso Hietanen, B, 2+2 min high sticking.

 

 

sig i onödan. Det här är klart.

 

om att han får sms som säger att Markans parad var Årets Räddning. Jag är ett dåligt vittne, satt med ena ögat på datorskärmen.

 

 

trampade just nervöst förbi oss här uppe. Det brukar han göra. Han hade inte tagit ut nån seger i förskott. Han har en snäcka fäst vid en sladd i ena örat, undrar vad den är till för? Kanske om dom behöver nödhjälp i disken...

 

tillbaka i kassen. Samtidigt säger Christer, han med koll på faktat, att man plockat bort Simon Löfs passning och gett den till Peter Nolander istället. Taskigt... men rätt ska vara rätt.
Brynäs fulltaligt nu.

 

en spänstig manöver och stoppar Timrås försök vid bortre stolpen.

 

med tom bur med åtta minuter kvar.

 

Simon Bertilsson, B, 2 min hooking.

 

 

Jörgen Sundqvist, B, 2 min holding.

 

efter den där utvisningen. 21 sekunder mellan målen. Och nyss mycket nära 4-2. Det var länge sedan en match innehöll så många bökiga situationer framför målen.

 

sliter sig fri mellan Brynäsbackarna.

 

helt fri framför mål, passning från kanten av Lauritzen.

 

mitt i magen på Åkerlund var det bästa Brynäs skakade fram i powerplay.

 

Björn Svensson, T, 2 min tripping.

 

spelet fyra mot fem. Kul med Dixons mål med tanke på vårt head-to-head-spel. Men Tommy Sjödin måste börja coacha nere i Rögle!

 

att kommentera kommentarerna - men om Boork är här för Canal+ räkning så trodde jag att man kanske kunde se honom i TV...

 

Jörgen Sundqvist, B, 2 min interference. Samtidigt begär Timrå timeout.

 

Pär Styf och Sebastian Lauritzen åker ut 2+2 min, utvisningarna kvittas.

 

trycker in pucken från nära håll sedan Somervuori skjutit först. Brynäs spelade sex mot fem, avvaktande utvisning.

 

 

slutat läsa travprogram, Masken Carlsson sitter och småpratar med Tommy Westlund och Hockeyligans ordförande Anders Hedin står och dricker en slät kopp kaffe alldeles bredvid ett par gubbar som ser ut som spelaragenter.
Mer spännande än så blev aldrig den här periodpausen.
Och han med trumman håller hoppet uppe.
Spelarna på väg in.

 

Brynäs skaffade sig tidigt tvåmålsöverläge - och det behövdes. Efter det tidiga 2-0-målet tog Timrå över allt, Brynäs hade 5-4 i skott men det förbyttes till slut i 6-13. Mer behöver inte sägas om matchbilden.
Ändå var Nordquist nära att göra 3-0 i sista minuten.
På den positiva sidan: Simon Löf har fått sin första elitseriepoäng någonsin. Och Brynäs håller fortfarande nollan, det var länge sedan Markan släppte in nåt nu.

 

 

Jonas Nordquist helt igenom, får inte skottet förbi Åkerlund.

 

ramlar i mittzon, publiken skriker på utvisning - det var bara det att det inte fanns en Timråspelare på flera meters avstånd.

 

Ooooh, där var det nära att Pääjärvi-Svensson tog ledningen i head-to-head-matchen. Hårt slagskott som Markan med nöd klarade, troligen med plockhandsken.

 

gör Brynäs.

 

i PP - viktigt att Brynäs reder ut detta.

 

Sebastian Lauritzen, B, 2 min tripping.

 

en svacka nu. Slår icing. Timrå jagar reducering.

 

 

en massa väktare där borta. Kan inte nån av dom be honom sluta?

 

som personen i fråga dunkar monotont på - hela tiden. Enerverande.

 

Brynäs begär timeout, tycker Timrå svarat lite väl häftigt efter 2-0-målet.

 

stod nästan en timme bakom Brynäsmålet och letade passningsväg - men Brynäs täpper till framför Markan.

 

har vaknat till liv. Sätter skräck i Timrå i anfallszonen.

 

i bytet efter målet. Och ingen dålig dubbelchans heller.

 

Per Nygårds visades ut från båset efter något för vilda protester mot Brynäsmålet.Mål. 2-0 (1.36) Jakob Silfverberg, får in pucken efter en mycket rörig situation framför mål.

 

 

första periodpausen till att jämföra iphone-appar med Aftonbladets Anders Sundin, som är en pionjär när det kommer till den telefontypen. Nu är vi båda lika barnsligt förtjusta i detta verktyg.
Inne i pressrummet satt NHL-scouten Per-Erik Eklund, som jag förstås morsade på. Han är för alltid en gammal AIK-idol för mig. Han satt för övrigt djupt försjunken i lektyr, men det var inga spelarprofiler han studerade utan ett travprogram.
Canal+ är här i kväll och jag överhörde att Leif Boork ska finnas på plats, jag har inte sett honom men det kanske ni har gjort - om ni kunnat slita er från matchbloggen vill säga.
Det var för övrigt Jakob Silfverbergs första mål för säsongen det här.
På tiden, många har tippat att det här skulle bli hans genombrottsår.

 

10-5 i skott till Timrå, fullt logiskt eftersom bortalaget oftast  hade initiativet. Brynäs stillastående i egen zon alltför ofta. Men utvisningen i slutet gav efterlängtat momentum och Nolander avlossade två gånger. De första skottet skadesköt Anton Lander, det andra ledde fram till en småmärklig situation som gav Silfverberg öppet mål - och Brynäs en något omotiverad ledning.

 

 

spel fem mot fyra, hamrar in en retur sedan Peter Nolander skjutit.

 

Pär Styf, T, 2 min slashing.

 

som gamle radiofavoriten Mats Strandberg skulle ha sagt.

 

Timrå försöker mest och bäst, även om det är rätt oorganiserat överlag. Björn Svensson sköt från nära håll, Markan höll tätt.

 

Björn Svensson fri för ett Timrå som tagit över taktpinnen. Markan står upp och klarar.

 

Brynäs tredjekedja har lite svårt att hänga med, Timrå tryckte på bra en stund.

 

åt båda håll i samma byte. Jonas Nordquist sköt, Magnus Åkerlund räddade med benet. Sedan spelvändning, skott från vänster från Fredrik Hynning rakt på Markström.

 

Brynäs kom inte riktigt in i zonen.

 

Gabriel Karlsson, T, 2 min hooking. Brynäs har börjat rätt hyggligt.

 

Daniel Corso mot Dixon så hade jag nog krävt en helgardering. Han är ju målfarlig har man hört.

mot Magnus Pääjärvi-Svensson i Svenska spels head-to-head-match. De bär således gula hjälmar. Här tror vi på 1:a alternativt  X i den fajten.

 

med uppkopplingen (det brukar det också göra på ett eller annat vis) och speaker-Kenth har just dragit lagen. Jag måste ta den här chansen och påpeka att det skräller väldigt mycket i de högtalare som en representant för Läkerol Arena en gång i tiden sa skulle vara "de bästa i Sverige".
Bara nån minut till start nu.

 

hänga med under den här hockeykvällen från Läkerol Arena.
Vi är många från tidningen här i dag, tre praktikanter, Christer som sköter matchfaktat, Sasse som ska skriva matchen, Stisse som noterar det mesta som händer för att skriva krönika, bilage-Janne som hängt med på ett hörn - och så jag som ska leverera direktrapporterna.
Trångt och gemytligt på pressläktaren alltså.
Just nu har både Sasse och Christer trubbel med internetuppkopplingen, ett vanligt problem för sportjournalister ute på jobb.
Men som tur för er och mig så funkar det här uttaget.
Gamle brynäsaren Jocke Lundström, en av de trevligaste målvakter jag känner, sitter på bänken för Timrå på grund av att Anders Lindbäck är axelskadad. Hoppas han får hoppa in.
En kvart till nedsläpp nu. Jag hinner precis njuta en kopp kaffe.

Mer läsning

Annons