Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo kopplade greppet direkt – Brynäs mållöst

Brynäs åkte på säsongens första nollpoängare efter 0–3 (0–2, 0–0, 0–1) i hemmamötet mot Modo igår. Ett lojt och slarvigt spelande Brynäs hade inte mycket att sätta emot ett mer taggat bortalag.
– Modo var mentalt starkare än oss i dag, säger Brynästränaren Magnus Grönlund.

Annons

Efter förlusten i bronsmatchen mot just Modo i våras förväntade man sig ett taggat och revanchsuget Brynäs i gårdagens match mot Ö-vikarna. Men man kom aldrig riktigt in i matchen i huvudtaget och gästerna tog hem en komfortabel seger med 3–0 efter en mindre bra insats från hemmalaget.

Modo tog tag i spelet direkt i första perioden och även ett rättvist ledningsmål efter tretton minuter genom Erika Grahm.

I slutet av första kunde även gästerna uttöka till 2–0 och spelet stämde inte alls för Brynäs.

Mittenperioden blev en riktigt sömnig historia med få skott och riktigt dåligt spel, framförallt från Brynäs medan Modo mest såg ut att bevaka ledningen. Matchen avgjordes definitivt i inledningen av tredje efter att Emelie Lindgren fått stå helt ren framför Christine Smestad. Resten av matchen var fortsatt händelselös och Brynäs lyckades inte spräcka målnollan trots två numerära överlägen.

Sammantaget en insats från Brynäs som lämnar mycket mer att önska och det krävs stora förbättringar i spelet mot eftermiddagens motståndare Leksand om man ska undvika en till förlust. Framförallt passningsspelet var under all kritik i gårdagens match och det krävs även bättre tempo och mer avslut samt tuffare spel framför kassen.

– Modo tog tag i matchen direkt både mentalt och spelmässigt. Vi vågade inte riktigt gå fullt ut i alla lägen idag och skotten kom inte i de rätta lägena, säger Brynäs tränare Magnus Grönlund,

– Det är viktigt att våga mot ett så bra lag som Modo och det är viktigt för laget att spela så viktiga matcher som den här. Men energin idag går i alla fall inte att klaga på. Mot Leksand måste vi ha ett högre pucktempo och våga spela vårt eget spel.

Brynäs lagkapten Karin Johansson fortsätter i samma banor som Grönlund,

– Vi är alldeles för mesiga idag och visar inget större mod eller kämparglöd trots att vi hade ganska bra energi. Vi måste ta mer skott, leverera pucken snabbare och gå på returerna oftare i fortsättningen.

0–1 (12.58) Erika Grahm (Frida Svedin-Thunström, Madeleine Östling), 0–2 (18.08) Therése Sjölander (Emma Nordin)

0–3 (5.39) Emelie Lindgren (Emma Nordin)

25–33 (9–15, 6–7, 10–11)

BIF: 4x2min., Modo: 4x2min.

Alexander Jidemo, Gävle

3: Emma Eliasson, f

2: Christine Smestad, mv

1: Angelica Lorsell, f

Foto: David Holmqvist

Mer läsning

Annons