Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Molin knockad - Czarnecki rasade

Brynäs förlorade med 0–3 borta mot topplaget HV 71.

Men snacket efteråt handlade inte så mycket om matchen, utan om David Ullströms tackling på Ove Molin, som gav Brynäsveteranen en hjärnskakning.

– Ett bedrövligt agerande, sa Brynästränaren Niklas Czarnecki efteråt.

Annons

Nio minuter in på andra perioden vräkte Davis Ullström in Ove Molin i sargen, en tackling som kostade Molin en hjärnskakning och minst sex dagars bortavaro från spel och träning.

– Spelarna måste visa respekt för varandra, har de inte det finns inget regelverk och ingen domare i världen som kan se till att det inte händer fler allvarliga skador, sa Niklas Czarnecki.

20-årige Ullström är 191 centimeter lång, en bra bit längre än 38-årige Molin. Och eftersom Molin samtidigt som den tuffa tacklingen kom var lite nedböjd tog smällen riktigt illa.

Molin låg länge orörlig på isen medan läkare och oroliga lagkamrater skyndade till, men kunde så småningom resa sig på darriga ben och hjälpas av isen och ut i omklädningsrummet av två lagkompisar.

– Jag tycker att HV-spelaren var alldeles för våldsam, det är just i situationer som den här som riktigt allvarliga saker kan hända, sa Czarnecki.

David Ullström fick fem minuter plus ett lindrigt matchstraff för smällen. Men före detta storbacken Fredrik Olausson, som numera är assisterande tränare i HV, tyckte inte alls att tacklingen var speciellt upprörande.

– Jag tycker Ullström var klart återhållsam i det läget, han håller ner armbågen och han kunde tagit i bra mycket mer, smällt på mycket hårdare. Ishockey är ju en sport där det förekommer tacklingar, och som spelare får man nog vara beredd på att det kommer sådana då och då, sa Olausson.

Med Ullström i omklädningsrummet fick Brynäs alltså spela fem minuter med en man mer. Detta nästan direkt efter att man spelat fyra minuter fem mot fyra i inledningen av andra perioden.

Men det var HV som gjorde mål.

Andreas Falk jobbade till sig pucken, åkte upp på kanten, serverade Björn Melin en passning som denne returnerade och gav Falk fritt fram att sätta 1–0 bakom Eddie Läck, som så långt storspelat i Brynäs mål.

– Vårt power play måste få klart underkänt, suckade Niklas Czarnecki.

– Vi hade ju nästan nio minuter i rad, totalt 15–16 minuter med en man mer utan att göra mål, utan att ens skapa de där riktigt vassa chanserna. Det håller förstås inte mot ett så bra lag som HV 71.

– När vi sen fick ett mål bakåt i stället blev det förstås extra tungt, speciellt som jag tycker att vi gjorde en riktigt bra förstaperiod och med bara lite flyt mycket väl kunde haft ledningen i det läget.

Eddie Läcks i stort sett enda misstag, en onödig retur, gav Oscar Sundh fritt fram till 2–0 och när HV i tredje perioden fick power play dunkade Pasi Pustiola, en av backarna i den fruktade förstafemman, in trean, satte punkt för en hyfsad hockeymatch som dock aldrig lyfte på allvar.

Segern var HV 71:s nionde raka i hemmaarenan.

Mer läsning

Annons