Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket pengar på spel när Brendl hyrs ut

Brynäs skyttekung Pavel Brendl lämnar klubben för spel i Ryssland.
– Det här är Pavels chans att tjäna riktigt stora pengar, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv.

Annons

I dag skulle Pavel Brendl ha återvänt till Gävle efter att på egen hand ha hårdtränat hemma i Tjeckien sedan Brynäs säsong tog slut i april. I morgon, onsdag, samlas nämligen hela Brynästruppen för ett tre dagars långt läger på ännu så länge hemlig ort.
Men lagets stjärna Pavel Brendl kommer inte att följa med. I stället kommer Brendl som gjorde 40 mål den gångna säsongen, 31 i elitserien och nio i kvalserien, att fortsätta karriären i Ryssland.
– Med största sannolikhet blir det så. Vi har fått ett kontraktsförslag från Torpedo Nizhny Novgorod. Inget är påskrivet ännu, men jag har pratat med Pavel och han vill spela där, säger Micke Sundlöv.

 

Och Brynäs sportchef kommer inte att stoppa Brendl.
– Nej, jag har full respekt för att Pavel vill dit. Det är hans chans att tjäna stora pengar, han blir ekonomiskt oberoende.
Hur mycket pengar det handlar om vill inte Sundlöv gå in på, men han medger att inte heller Brynäs går lottlöst ur affären – och det är bland annat därför klubben, som gjorde ett minusresultat på åtta miljoner kronor förra säsongen, vill gå Brendl till mötes.
– Alla måste förstå att jag inte vill släppa Pavel, men det är bättre att göra det än att få en tjurig spelare som då kanske hellre skriver på ett kontrakt med en NHL-klubb, som han har möjlighet att göra, utan att vi får någonting alls i ekonomisk ersättning, förklarar Micke Sundlöv.

 

Han säger också att Brendl sagt att om han inte trivs i Ryssland är han redo att återvända till Brynäs.
– Det går inte att säga nej till det här, men det är som sagt bättre att vi sköter våra kort rätt gentemot Pavel så kanske han kommer tillbaka till oss. Han har berättat för mig att han verkligen trivs jättebra i Brynäs och Gävle.
Precis som Linköping gjort med sina spelare Mattias Weinhandl och Tony Mårtensson kommer Brynäs att hyra ut Pavel Brendl till Ryssland. Men Torpedo Nizhny Novgorod, som är en stad med 200 000 invånare och belägen i nordvästra Ryssland, är ingalunda någon toppklubb i den ryska ligan.

 

Förra säsongen var laget nykomling och slutade sist i serien, men inför starten av den nya ryska superligan KHL-ligan i höst kommer laget att satsa hårt. Man har redan värvat många duktiga ryska spelare och dessutom finske målvakten Mika Noronen med ett förflutet i både Buffalo och Vancouver och förutom Pavel Brendl ska fler spelare vara på väg in.
Sporten sökte Pavel Brendl för en kommentar i går utan att lyckas nå honom.

Mer läsning

Annons