Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nöjd Peter Nolander i AIK

Där satt Daniel Rudslätt och Richard Gynge med ett leende, Johannes Salmonsson snackade med bekanta, Roger Melin och Gunnar Persson var otroligt nöjd med det taktiska medan Anders Gozzi var lika glad som efter hyllningsmatchen med Ove Molin.
Sporten hittade dock Peter Nolander som var ivrig att få snacka med sina gamla polare efter 3–0.

Annons

AIK har ett helt gäng ex-brynäsare i sin uppställning både på spelar- och ledarsidan. Alla njöt förstås i Läkerol arenas inre domäner efter segern på känd mark.

– Nu är det min tur att få ge igen lite, sa Nolander.

29-åringen lämnade Brynäs i våras efter fyra säsongen och har fortfarande många vänner i laget.

– Absolut. Visst är det speciellt att komma hit och vinna och passa på att ge tillbaka lite gliringar efter att Brynäs spöade oss på Hovet för några veckor sedan. Men jag är mest glad för att vi vann och tog tre viktiga poäng. Dessutom gjorde vi det på ett välförtjänt sätt.

Det var främst defensiven som var AIK:s styrka den här kvällen. Målvakten Viktor Fast spikade helt igen.

– Det är så klart en trygghet och han är grymt bra. Men vi har varit med i väldigt många matcher och förlorat med uddamålet utan att släppt till så mycket. Nu fick vi hjälpa varandra till att hålla nollan och vinna.

• Kände ni att Brynäs var darrigt och att nya Greiss i målet var osäker?

– Nja, det vet jag inte. Vi visste att han hade släppt några enkla mot Södertälje och vi skulle testa honom. Men jag vill gärna tro och tycka att det var vi som gjorde Brynäs dåligt den här gången.

• Själv då. Har du kommit in i AIK:s sätt att spela?

– Det tycker jag. Det går bättre och bättre på isen och framför allt trivs jag otroligt bra både i laget och med att bo i Stockholm.

Mer läsning

Annons