Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nollan försvann – och nu vill Valbo jäklas lite

Nu är det inte längre ett gäng nollor i Valbo.
Den försmädliga förlustsviten i kvalet till allsvenskan försvann med dunder och brak i går.
– Det var riktigt skönt och nu ska vi jäklas lite mera med topplagen, summerade Jimmy Lindström efter 4–2 mot Asplöven.

Annons

Det är klart att sex raka förluster hade satt sina spår och självförtroendet fått sig en törn. De två senaste förlusterna mot Tingsryd hade varit extremt tunga inför hemmamatchen mot Haparandalaget Asplöven.

– Vi ville visa att vi kan spela i den här serien också. Nu har vi tagit poäng och även om chansen sedan länge är borta har vi kvar att möta de tre topplagen och det skulle väl vara kul att sätta lite käppar i hjulet, sa Lindström.

Örebro har kopplat greppet i serien och det är nästa uppgift för Valbo där det sedan gäller Huddingen borta och Nybro hemma som avslutningsmatcher.

– Här hemma ska de andra lagen inte få komma och dominera hur som helst. Både Örebro och Nybro ska i alla fall få ge järnet för att vinna.

Jimmy är den överlägset mest rutinerade spelaren i Valbos unga nya lagbygge och visade vägen i går med två mål. Precis som hela laget har det varit tungt på den fronten under kvalmatcherna.

– Först ett friläge och sedan ett direktskott i power play. Det är alltid skönt att göra mål och det här kanske var lite proppen ur.

Målen betydde 2–1 och 3–1 i en förstaperiod där det just handlade om att hemmalaget fick utdelning på det mesta. Ja, förutom den straff som Jimmy missade sedan han själv blivit fälld.

– Jag kanske inte skulle ha slagit den. Jag var rejält trött efter ett långt byte och det blev en dålig straff. Men som tur var gjorde det inte så mycket när vi kunde fixa det ändå.

Ändå blev starten ingen dröm då Asplöven gjorde 1–0 i spel fem mot tre redan efter två minuter. Men en snabb kvittering följdes upp med Lindströms fullträffar och greppet var kopplat.

– Hoppas det här var vändningen. Det var i alla fall skönt att få vinna en match igen även om vi gjort bättre insatser. I andra perioden vet jag inte riktigt vad vi höll på med, sa tränaren Mattias Olsson.

Men Fredrik Stefansson gjorde i alla fall det matchavgörande målet när han fick bra träff och skickade in 4–2.

– I sista perioden bevakade vi ledningen säkert. Nu ska vi avsluta bra i de sista tre matcherna och det är ju ändå ganska roligt då vi kan påverka toppstriden, avslutade Olsson.

Mer läsning

Annons