Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordquist nervös inför debuten

Första matchen med gänget – men Jonas Nordquist kommer ändå att känna igen sig.

Han kommer att kampera ihop med sin gamla kompis Daniel Hermansson.

Tillsammans med Ove Molin bildar trion en helt ny kedja i Brynäs omstart i kväll mot Rögle.

Annons

– Jag kommer säkert att vara riktigt nervös. Det är ju ändå nästan ett helt år sedan jag spelade en hockeymatch senast. Men med ”Hempa” på ena kanten känns det ändå tryggt, skrockar Nordquist.

De båda växte upp tillsammans och spelade pojk- och juniorhockey i Leksand. Till och från spelade de också i samma kedja.

– Vi känner varandra väldigt bra och jag ser fram emot att spela i den här kedjan. Både Hermansson och Molin är två riktigt bra spelare och det känns väldigt bra att få starta i den här omgivningen. Jag tror säkert att det blir bra även om jag kanske behöver några matcher på mig för att komma in i det hela. Vi får väl se – jag har aldrig någonsin tidigare varit borta så här länge från hockeyn så jag har egentligen ingen aning om hur det blir.

Nordquist får debutera i en välkänd miljö vad det gäller ishall också. Han spelade en säsong i Rögle innan han slog igenom på allvar.

– Jag hade ett bra år därnere och det är en jäkla skön hall att spela i med det tryck och den stämning som publiken fixar. Rögle har gjort bra så det blir säkert en tuff match för oss.

Brynäs tränare Niklas Czarnecki har tussat ihop Molin, Norduist och Hermansson och har förstås ett syfte med det.

– Vi behöver få fart på målskyttet och Hermansson är i grund och botten en bra avslutare. Dessutom känner de varandra väldigt bra sedan tidigare och jag hoppas att ”Nordans” entré i laget kan få en sån som Hermansson att producera.

Det är också tanken att Nordquist så snabbt som möjligt kan gå in och spela till exempel power play.

– Det här är en start och så få vi se vad det ger. Men lite tålamod måste vi också ha med Jonas som ju inte spelat på så lång tid.

Daniel Hermansson med noll poäng i bagaget efter 16 spelade matcher gillar tanken att få chansen bredvid sin polare.

– Självklart är det en jäkla skjuts för mig att få den här chansen. Jag är ruskigt missnöjd med säsongsstarten och det har gått riktigt tungt. Jag hoppas det här kan göra att det lossnar.

Att Nordquist är en rejäl förstärkning för hela laget är Hermansson också säker på.

– Självklart. Han är en otroligt duktig passningsspelare med grym blick. Jag hoppas på några läckra ”mackor”, skrattar Hermansson avslutningsvis.

Mer läsning

Annons