Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordquist sugen att hjälpa Brynäs i kväll

En match från att åka ur SM-slutspelet – då plockar Brynäs fram en slutspelsjoker.

Jonas Nordquist tränar på is igen och spelar troligtvis i kväll.

– Jäkligt kul om det kan funka, säger Brynäscentern.

Annons

Nordquist har fått spelförbud på grund av sina ljumskproblem och inte kunnat hjälpa laget på isen under SM-slutspelet. Men i går fanns han med på Brynäs träning och hoppas på spel i kväll.

Trots att han inte körde för fullt på träningen.

– Jag är inte helt hundra, men det verkar funka att spela, säger Brynäscentern, som i så fall blir välbehövlig för Brynäs, som saknar flera tunga namn.

Bland annat offensiva krafter som Calle Järnkrok, Sebastian Lauritzen och Andreas Dackell.

Från sidan av isen har Nordquist sett Brynäs samtliga hemmamatcher och på teven har han följt laget i Karlstad. Det har gett en helt annan bild av slutspelshockey i allmänhet och av Färjestad i synnerhet.

Något han ska försöka dra nytta av på isen.

– Det har varit helt annorlunda att sitta på läktaren och tittat. Och visst ser man saker som man inte märker på isen. Jag har mina funderingar över hur jag ska gå in och spela, säger Nordquist hemlighetsfullt.

Men det har inte enbart varit positivt att stå vid sidan av rinken.

– Nej, man blir så jäkla nervös. Och förbannad på domaren. Det är skitjobbigt när matcherna är jämna och man vet själv att man inte kan vara med och hjälpa till eller bidra.

• Vad tycker du om Brynäs insatser i SM-slutspelet hittills?

– Trots resultaten har det sett bra ut. Många har tagit stora kliv när andra har varit skadade. Jag tror fortfarande att vi har bra chanser att vända på den här matchserien.

Mer läsning

Annons