Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norsk elitspelare till Tierp Hockey

Tierp, som spelar i hockeyettan, har gjort klart med en högklassig lirare. Det är 27-årige norrmannen Frank Dahl. En målfarlig forward som den kommande säsongen kommer att lira för Tierp Hockey.
– Övergången är helt klar och jag ser Frank Dahl som ett mycket intressant nyförvärv, säger Ola Berlin sportchef för Tierp Hockey.

Annons

Frank Dahl har spelat 73 elitseriematcher för Trondheim i Norges högsta liga. Den senaste säsongen har han spelat för Rosenborg. Där var Frank också med om att föra upp Rosenborg i den högsta ligan. Han blev då även utsedd till säsongens bäste lirare i laget.

– Frank flyttar snart till Tierp, men han ska först hem och ordna några praktiska saker som att exempelvis sälja familjens insatslägenhet i Trondheim.

– När det är klart kommer han att bosätta sig i Tierp och eftersom han är utbildad målare, så ska det inte vara några problem att också ordna ett jobb i Tierp, säger Ola Berlin.

– Det här ska bli jätteintressant och spännande. Jag blev ju utlånad till Tierp när Tommy Sandlin tränade Trondheim. Jag spelade några matcher, men jag var då ingen bra hockeyspelare.

– Sedan dess, det var i början av 2000-talet, har jag utvecklats mycket som hockeylirare, försäkrar Frank Dahl.

Enligt de uppgifter Sporten fått på Frank Dahl, så är det en snabb och målfarlig forwards, som efter "besöket" i Tierp lirat först i Tromdheim, där han med Tommy Sandlin som tränare bland annat fanns med i toppen av Norska elitserien.

– Ja, vi tog silver efter en stark säsong. Men sedan gick Trondheim i konkurs och jag spelade för Rosenborg. Förra säsongen så tog vi också oss upp i den högsta ligan, berättar Frank.

Förra säsongen plockade Frank hem 58 poäng på 32 matcher i Rosenborg.

– Jag gjorde 24 mål och utvecklades hela tiden. Nu ska det bli roligt att spela för Tierp, säger Frank Dahl, som vid sitt förra "gästspel" också träffade sin sambo i Tierp.

Vad vet du om Tierp Hockey.

– Jag har ju bland annat pratat med Tobias och Tomas Berlin och efter vad de och Ola berättat så ska Tierp få ett bra lag i hockeyettan den kommande säsongen. Jag vet att truppen är i det närmaste klar. Men man jobbar också på att få en högklassig back till truppen, säger Frank ,som verkligen ser fram emot att lira med Tierp Hockey.

Frank som är 178 lång och väger 80 kilo kan ju vara den måltjuv som Tierp behöver i jakten på poäng i tuffa hockeyettan.

– Närmast hoppas jag att Tierp Hockey hjälper mig och min familj att ordna lägenhet och att jag kan få ett jobb i måleribranschen, säger det norska hockeyförvärvet.

– Det stämmer också att vi jobbar på att få en högklassig back till truppen. Därtill kan det bli aktuellt med att förstärka truppen med ytterligare två spelare, säger Ola Berlin.

Tierp Hockey jobbar också vidare på samarbetet med Gimo Hockey, som Sporten tidigare berättat om.

– Som ett led i det samarbetet så har vi redan bestämt att tre av våra hemmamatcher i hockeyettan kommer att spelas i Gimo Ishall, säger Berlin.

– Den 28 augusti ska vi också lira en match mot Modo. Det gäller en match mot deras J-20 lag som spelar i superelitserien. Den matchen kommer också att spelas i Gimo Ishall, berättar Ola Berlin.

I nuläget har Tierp Hockey en trupp om åtta backar, tolv forwards och fyra målvakter. När det gäller målvakterna så kommer två att spela för Tierp och två för Gimo. Därtill ska ytterligare en junior finnas med på målvaktssidan.

SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons