Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det bara trassel för Brynäs

Förlust igen – för femte matchen i följd.
– Jag skulle ljuga om jag inte sa att det känns jobbigt, säger Ove Molin efter 1–2 hemma mot Rögle.

Annons

Ove Molin satt tyst i omklädningsrummet efter matchen och stirrade ner i golvet. Besvikelsen över ännu en förlust gick inte att ta miste på.
– Det känns för jäkligt att förlora på det här viset. Dom kan väl inte ha mer än fem målchanser på hela matchen, säger han.
Brynäs skapade desto mer – men medvinden som blåste i säsongsinledningen har blivit motvind.
• Hur ska ni ta er ur det här?
– Det finns bara en sak och det är att fortsätta att tro på vår spelidé, den som gav oss segrarna tidigare. Vi har inte rasat ihop i någon match, frånsett Modomachen när siffrorna rann iväg.
Efter 0-6 mot Modo senast var defensiven i fokus för Brynäs.
– Vi skulle gå ut och spela tajt och snålt och släpper man bara in två mål så ska man vinna, menade Molin.
Men den här kvällen var det offensiven som brast för Brynäs.
Det var ingen stor hockeymatch som publiken i Läkerol Arena fick bevittna.
Även om spelarna själva inte vill säga att det hårda spelschemat sliter var det så det såg ut.
– Det var inget go alls i matchen, jag vet inte vad det var. Jag själv känner mig inte sliten, menade Emil Sandin som var den enda hemmaspelaren som lyckades göra mål.
Daniel Hermansson stal pucken precis innanför blå, Janos Vas fortsatte ned bakom förlängd mållinje och släppte pucken bakåt till Sandin som från nära håll tryckte upp 1–1 i nättaket strax före första periodvila.
– Ett bra pass från Janos. Det var bara att sätta klubben till, konstaterade Sandin.
Sandins mål kunde ha varit början på vändningen.
För i den andra perioden tryckte hemmaspelarna fast Rögle.
Steve Dixon träffade en täckande Rögleback i ett läge där målvakten var överspelad, Lars Jonsson hade en soloåkning som sånär hade resulterat och totalt fick hemmalaget iväg 16 skott mot Jere Myllyniemi – men inget i mål.
– Det är att det fortfarande står 1–1 efter andra perioden som väger över till deras fördel. Vi borde ha ledningen med ett par mål så långt, menade Ove Molin.
I stället kom avgörandet i början av den tredje och det var Rögle som stod för det.
Brynäs hade precis blivit fyra man på isen efter att galant ha klarat av spel tre mot fem i över minuten när Mads Hansen drog på sig nästa hemmautvisning.
– Det är en solklar utvisning, den är det ingenting att säga om. Jag missbedömer situationen och träffar honom över benet. En mycket dålig utvisning som avgör matchen, sa Hansen självkritiskt.
Peter Högardh gled in mot mål och kunde med ett skott via Brynäsmålvakten Anders Lindbäck, som vaktade kassen den här kvällen, göra 2–1.
Fortsättningen blev en jakt på att bryta den negativa trenden. Men det var mer panik än kyla över Brynässpelarnas agerande och Rögle kunde hålla undan.
– Dom är duktiga på att stänga matchen, konstaterade Hansen som hade bästa kvitteringschans när han försökte trycka in pucken vid ena stolpen.
Men som Emil Sandin uttryckte det.
– Det studsar inte vår väg i dag.

Mer läsning

Annons