Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det Läcks tur att ta över

I fjol var rollen vikt åt Anders Lindbäck.

Nu är det dags för Eddie Läck att ta över förstaspaden när Jacob Markström dragit i väg på JVM.

Annons

– Den här stunden har jag haft i tankarna hela tiden, ända sedan jag skrev på för Brynäs, säger den nye ersättaren.
Det har blivit sex elitseriematcher så här långt i Brynäströjan för Eddie Läck. Nu dubblerar han troligtvis den siffran – om småkronorna går till JVM-semifinal.

På annandagen inleder Markström JVM med match mot Tjeckien. Samma dag ska Läck knäcka Frölunda på hemmais.

– Det ska bli otroligt roligt. Den här stunden har jag haft i tankarna hela tiden. Och det jag tränat för sedan jag skrev på för Brynäs, säger 21-åringen.

Och formen är det inget fel på.

– Ska jag vara ärlig så har det aldrig känts så här bra förut, träningsmässigt, försäkrar Läck, som ser det här som en möjlighet i framtiden.

– Det betyder mycket att man får förtroende i flera matcher i rad. Det är svårt att konkurrera med Markström.

– Alla vet ju vilken kapacitet han har och utan honom hade vi förmodligen inte legat där vi ligger i tabellen. Men jag hoppas kunna lyfta efter de här matcherna.

Extra roligt tycker han att det är när Frölunda står för motståndet under annandagen.

– Det är en speciell känsla att möta Frölunda. De har många duktiga spelare samtidigt som jag tycker att vi har gjort två bra matcher mot dom tidigare. Däremot har vi inte fått med oss resultaten, men det hoppas jag vi får den här gången i stället.

I fjol vid samma tidpunkt var det Anders Lindbäck som axlade Eddie Läcks roll. Och det finns många likheter jämfört med fjolåret, enligt Brynäs målvaktstränare, Pekka Alcén.

– De har ungefär samma spelstil. Stora, duktiga på skridskorna och bra skolad. Dessutom kom Lindbäck in med i stort sätt samma förutsättningar som Eddie gör nu. Båda har spelat mycket i allsvenskan och gjort ungefär lika många elitseriematcher innan. Det känns som exakt lika situation i år, säger han.

• Hur tror du Läck fixar detta?

– Mycket bra. Jag är inte ett dugg orolig. Det har sett riktigt lovande ut på träningarna.

• Vad är skillnaden mellan Läck och Markström?

– Det går inte att svara på. Markström är en stjärna som det inte går att konkurrera med. Eller... jo, det gör ju så klart – men du förstår vad jag menar. Markström är på en egen nivå.

Mer läsning

Annons