Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu börjar allvaret och Kahnberg är redo

Matcherna på Gotland var bara en lätt uppvärmning – när Brynäs i kväll spelar mot Timrå i Bollnäs skruvas allvaret upp ett snäpp.

– Det känns som att det är nu det börjar, säger nyblivne pappan Magnus Kahnberg som liksom Mads Hansen gör försäsongspremiär.

Annons

De två första träningsmatcherna, förlust 3–5 mot Södertälje och vinst 11–3 mot Visby/Roma, gav egentligen ingenting, enligt Czarnecki.

Men det ska förhoppningsvis kvällens match i Bollnäs ishall göra. Mot ett Timrå som har vunnit båda sina försäsongsmatcher hittills (2–1 mot Leksand och 6–2 mot Mora).

– Vi vill få ett kvitto på det vi har pratat om. Jag vill se att spelarna jobbar hårt, åker mycket skridsko och uppträder som vi gjort de två senaste säsongerna rent attitydsmässigt. Vi ska vara ett lag med vilja, drag och engagemang, säger Czarnecki.

– Sedan vill jag se lite linjer och sånt där. Men vi ska börja i rätt ända, jag vill se en stabilitet i positionerna och i försvarsarbetet.

Han har en helt skadefri trupp till förfogande och kan därmed ställa upp med fyra hela femmor. Det innebär också att spelare som Alexander Sundström, Ludvig Rensfeldt, Johan Larsson och Joachim Rohdin inte får vara med denna gång.

Hur långt framme är du när det gäller kedjeformationerna?

– Inte så långt. Vi ska låta det gå över de här fyra matcherna innan SCA-cupen och pröva oss fram lite. Men i SCA-cupen (2–4 september) ska vi ha kommit någorlunda rätt.

Två spelare som är med i kväll som missade vistelsen på Gotland är Mads Hansen och Magnus Kahnberg.

Den förstnämnde är tillbaka efter den mystiska huvudskada som orsakat honom yrsel, huvudvärk och flimrande ögon under sommaren, troligen en följd av den operation som Hansen genomgick i våras.

– Vi känner oss fortfarande för lite, men spelar jag betyder det att jag är bra. Hade det inte känts bra hade jag inte spelat, säger Hansen, som tränat för fullt under senaste veckan och då inte kände några problem med yrsel eller annat.

– Nej, inte alls. Men sedan känns ju kroppen sådär, det är väl för att jag inte har tränat så mycket.

Du har en del att ta ikapp?

– Ja, fast jag får försöka att inte tänka så. Och samtidigt har jag fått vila och det kan ju också vara bra. Det finns ingen panik.

Magnus Kahnberg missade de första träningsmatcherna av en trevligare anledning. Han blev nämligen pappa för första gången samtidigt som matchen mot Södertälje.

– Det var bestämt innan att jag inte skulle åka, och det var ju bra tajming, säger Kahnberg, som är mycket lycklig över sin lille Nils.

– Det känns helt fantastiskt att komma hem efter träningarna, men lite tungt att åka hemifrån.

Nu är det dags att börja prestera saker på isen...

– Ja, man kan ju inte må så mycket bättre utanför isen än jag gör nu, jag tror säkert att det kan bidra positivt.

Mer läsning

Annons